Традиційні закарпатські голубці: смачніших не знайдете
- Автор
- Дата публікації
Читать на русском
- Автор
- 19510
Смачна страва, яку можна ставити на святковий стіл
Ми розповідали, як приготувати смачний полтавський капусняк. Тепер ділимось рецептом закарпатських голубців.
Завдяки начинці і томатній заправці такі голубці виходять особливо соковитими. Рецептом поділились на порталі "Господинька".
Інгредієнти:
- Капуста
- Свинячий жир — 2-3 ст. л.
- Цибуля — 4-5 шт.
- Солодкий перець — 1 шт.
- Морква — 1-2 шт.
- Олія або смалець — 3 ст. л.
- Помідори — 1-2 шт.
- Солодка паприка — 2-3 ч. л.
- Рис — 500 г
- Фарш — 800-1000 г
- Сіль, чорний мелений перець
- Зелень кропу (за бажанням)
- Томатна паста — 1-2 ст. л.
- Солодка паприка — 1 ч. л.
- Олія — 1 ст. л.
- Вода
Спосіб приготування:
- На сковорідці розігріваємо свинячий жир і додаємо дрібно порізану цибулю. Перемішуємо, обсмажуємо. Додаємо солодкий перець, нарізаний соломкою, перемішуємо.
- Моркву натираємо на тертці і також всипаємо до сковорідки, доливаємо трішки олії. Смажимо декілька хвилин.
- Додаємо почищені і перемелені чи нарізані помідори. В кінці додаємо солодку паприку, усе перемішуємо. Засмажка готова.
- Рис ретельно промиваємо. Перекладаємо в окрему миску. Додаю до нього ще гарячу зажарку і перемелений фарш. До смаку солимо та перчимо, додаємо паприку.
- У каструлі кип’ятимо воду, пропарюємо капусту. Відділяємо листя. На листках відрізаємо тверді потовщення.
- Кожен листок ділимо на дві частинки. Накладаємо по 1 чайній ложці фаршу. Закручуємо листочок в рулончик, а краї затискаємо пальцем всередину.
- У каструлю викладаємо голубці. Для заправки до томатної пасти додаємо паприку і олію, перемішуємо. Вливаємо воду.
- Голубці посипаємо сіллю. Вливаємо томатну заправку і ще додаємо води — приблизно до половини каструлі. Накриваємо кришкою і варимо до готовності.
Голубці виходять дуже ароматні та ситні. Також ми ділились рецептом смачного пісного борщу.