Традиційні закарпатські голубці: смачніших не знайдете

Читать на русском
Автор
19510
Такі голубці виходять особливо смачними
Такі голубці виходять особливо смачними. Фото Сегодня

Смачна страва, яку можна ставити на святковий стіл

Ми розповідали, як приготувати смачний полтавський капусняк. Тепер ділимось рецептом закарпатських голубців.

Завдяки начинці і томатній заправці такі голубці виходять особливо соковитими. Рецептом поділились на порталі "Господинька".

Інгредієнти:

  • Капуста
  • Свинячий жир — 2-3 ст. л.
  • Цибуля — 4-5 шт.
  • Солодкий перець — 1 шт.
  • Морква — 1-2 шт.
  • Олія або смалець — 3 ст. л.
  • Помідори — 1-2 шт.
  • Солодка паприка — 2-3 ч. л.
  • Рис — 500 г
  • Фарш — 800-1000 г
  • Сіль, чорний мелений перець
  • Зелень кропу (за бажанням)
  • Томатна паста — 1-2 ст. л.
  • Солодка паприка — 1 ч. л.
  • Олія — 1 ст. л.
  • Вода

Спосіб приготування:

  1. На сковорідці розігріваємо свинячий жир і додаємо дрібно порізану цибулю. Перемішуємо, обсмажуємо. Додаємо солодкий перець, нарізаний соломкою, перемішуємо.
  2. Моркву натираємо на тертці і також всипаємо до сковорідки, доливаємо трішки олії. Смажимо декілька хвилин.
  3. Додаємо почищені і перемелені чи нарізані помідори. В кінці додаємо солодку паприку, усе перемішуємо. Засмажка готова.
  4. Рис ретельно промиваємо. Перекладаємо в окрему миску. Додаю до нього ще гарячу зажарку і перемелений фарш. До смаку солимо та перчимо, додаємо паприку.
  5. У каструлі кип’ятимо воду, пропарюємо капусту. Відділяємо листя. На листках відрізаємо тверді потовщення.
  6. Кожен листок ділимо на дві частинки. Накладаємо по 1 чайній ложці фаршу. Закручуємо листочок в рулончик, а краї затискаємо пальцем всередину.
  7. У каструлю викладаємо голубці. Для заправки до томатної пасти додаємо паприку і олію, перемішуємо. Вливаємо воду.
  8. Голубці посипаємо сіллю. Вливаємо томатну заправку і ще додаємо води — приблизно до половини каструлі. Накриваємо кришкою і варимо до готовності.

Голубці виходять дуже ароматні та ситні. Також ми ділились рецептом смачного пісного борщу.