Гречка, яка не розварюється навіть якщо ви її переварили
Гречка – це смачна і корисна крупа, яка є незамінним продуктом в раціоні багатьох людей. Вона багата на білки, вуглеводи, вітаміни і мінерали. Однак, приготувати розсипчасту гречку може бути не так просто, як здається. Якщо ви не дотримаєтеся деяких правил, гречка може злипнутися.
У цьому рецепті від meta.ua ми розповімо вам про секрети приготування розсипчастої гречки.
Спосіб приготування
- Переберіть гречку.
- Промийте гречку під проточною водою до тих пір, поки вода не стане прозорою.
- Підсмажте гречку на маленькому вогні 3-4 хвилини на розпеченій сковороді. Це зробить її ароматною та розсипчастою.
- Всипте гречку в каструлю і залийте водою 1:2 ( на один стакан гречки два стакани води).
- Додайте сіль за смаком.
- Поставте каструлю на вогонь і доведіть воду до кипіння.
- Зменшіть вогонь і варіть гречку під кришкою протягом 15-20 хвилин.
- Готову гречку можна подати з маслом, молоком, сметаною або будь-якими іншими добавками за вашим смаком.
Корисні поради
- Не помішуйте гречку під час варіння.
- Варіть гречку на повільному вогні.
Слідуючи цим порадам, ви зможете приготувати ідеальну гречку, яка буде розсипчастою, ароматною і смачною.
Раніше "Телеграф" розповідав, про швидкі та корисні рецепти для зайнятих. Окрім цього, вам може сподобатися підбірка рецептів сніданків на кожен день.