Гречка, яка не злипається: секрет розсипчастої каші

Читать на русском
Автор
Гречка – це універсальна крупа, яка може бути основою для багатьох страв(фото створене з допомогою ШІ)
Гречка – це універсальна крупа, яка може бути основою для багатьох страв(фото створене з допомогою ШІ). Фото Телеграф

Гречка, яка не розварюється навіть якщо ви її переварили

Гречка – це смачна і корисна крупа, яка є незамінним продуктом в раціоні багатьох людей. Вона багата на білки, вуглеводи, вітаміни і мінерали. Однак, приготувати розсипчасту гречку може бути не так просто, як здається. Якщо ви не дотримаєтеся деяких правил, гречка може злипнутися.

У цьому рецепті від meta.ua ми розповімо вам про секрети приготування розсипчастої гречки.

Спосіб приготування

  1. Переберіть гречку.
  2. Промийте гречку під проточною водою до тих пір, поки вода не стане прозорою.
  3. Підсмажте гречку на маленькому вогні 3-4 хвилини на розпеченій сковороді. Це зробить її ароматною та розсипчастою.
  4. Всипте гречку в каструлю і залийте водою 1:2 ( на один стакан гречки два стакани води).
  5. Додайте сіль за смаком.
  6. Поставте каструлю на вогонь і доведіть воду до кипіння.
  7. Зменшіть вогонь і варіть гречку під кришкою протягом 15-20 хвилин.
  8. Готову гречку можна подати з маслом, молоком, сметаною або будь-якими іншими добавками за вашим смаком.

Корисні поради

  • Не помішуйте гречку під час варіння.
  • Варіть гречку на повільному вогні.

Слідуючи цим порадам, ви зможете приготувати ідеальну гречку, яка буде розсипчастою, ароматною і смачною.

Раніше "Телеграф" розповідав, про швидкі та корисні рецепти для зайнятих. Окрім цього, вам може сподобатися підбірка рецептів сніданків на кожен день.