Подивіться їй в очі: на що звернути увагу, щоб принести з магазину свіжу рибу

Читать на русском
Автор
3838
Розповідаємо, на що звернути увагу під час вибору риби
Розповідаємо, на що звернути увагу під час вибору риби. Фото comfy

Якість можна перевірити просто у магазині

Свіжа риба — це запорука смачної та корисної страви. Ми розповідали, як її правильно заморожувати. Тепер ділимось порадами, які дозволять обрати свіжий продукт.

Щоб не помилитись із вибором, в магазині чи на ринку варто пам’ятати про кілька простих правил. Про них розповіли на Hyser.com.ua.

Очі

Це одна із найважливіших ознак свіжості риби. Очі свіжої риби повинні бути опуклими, блискучими та прозорими. Якщо очі каламутні, запалі або помутнілі, це означає, що риба не першої свіжості.

Зябра

Зябра свіжої риби повинні бути яскраво-червоними або рожевими. Якщо колір темно-червоний або бурий, це свідчить про те, що риба вже досить довго зберігається.

Тушка

Тіло свіжої риби має бути пружним та щільним. Якщо ви натиснули і залишилась вм’ятина — риба несвіжа. Окремо варто звернути увагу на хвіст — він повинен бути цілий, без пошкоджень та деформацій.

Запах

Свіжа риба має приємний рибний запах. Якщо ви помітили, що риба на прилавку пахне мулом, тухлятиною або просто неприємно, її краще не купувати.

З цими простими правилами ви зможете легко вибрати свіжу і смачну рибу. Також ми розповідали, як приготувати найсмачніші пельмені.