Справжній "Янтар" можна приготувати вдома: найпростіший рецепт домашнього плавленого сиру

Читать на русском
Автор
56412
Ви точно будете знати, що сир зроблений з якісних продуктів
Ви точно будете знати, що сир зроблений з якісних продуктів. Фото Апостроф

Найкращий сир до сніданку або просто на перекус

Ми розповідали, як приготувати вдома вершковий сир. Тепер ділимось рецептом дуже смачного плавленого сиру "Янтар". Виходить дуже смачно та економно.

Такий сир — смачний самостійний продукт або складова інших страв. І ви точно будете знати, що приготували його з якісної сировини. Рецептом сиру поділились на порталі "Їсти".

Інгредієнти:

  • 0,5 кг домашнього кисломолочного сиру
  • 0,5 ч. ложки соди
  • 1 ч. ложки солі
  • 40 г вершкового масла
  • 1 яйце (за бажанням)
  • кріп, часник, улюблені спеції

Спосіб приготування:

  1. У не емальованій посудині розтираємо сир, яйце, сіль і соду до однорідної маси. Ставимо посудину на маленький вогонь і постійно помішуючи, варимо сир.
  2. Спочатку маса буде густа, а потім вона поступово рідшатиме, ставатиме як густий соус.
  3. Коли сир добре нагріється, додаємо масло.
  4. Коли маса почне закипати і зверху утвориться пінка, додаємо спеції (за бажанням). Також можна додати натертий на найдрібнішій тертці зубок часнику.
  5. Вимикаємо вогонь і даємо сиру трохи охолонути. Час від часу помішуємо сир під час охолодження, щоб зверху не утворилася шкірочка.
  6. Коли сир трохи охолоне, переливаємо його в посудину для зберігання. Ставимо в холодильник на кілька годин для стабілізації.

Це класичний рецепт, у нього можна додати будь-які наповнювачі: свіжу зелень, підсмажені печериці, дрібно порізану копчену ковбасу чи бекон. Можна просто мастити його на хліб або використати для приготування інших страв — наприклад, сирного супу.