Хитрий спосіб зберігання: як правильно заморожувати рибу, щоб зберегти смак

Читать на русском
Автор
15302
Як довго можна зберігати заморожену рибу
Як довго можна зберігати заморожену рибу. Фото volyn24.com

Мало хто знає, як це робити правильно

Ми розповідали, чим замінити борошно у паніруванні для смаженої риби. Тепер ділимось порадами щодо зберігання сирої.

Для багатьох заморожування риби — найкращий спосіб її зберігання. Однак мало хто знає, скільки можна зберігати рибу в морозилці, та як правильно це робити, щоб зберегти смак. Про це розповіли на Ukr.Media.

Підготовка риби до заморожування

Перед тим, як заморожувати сиру рибу, варто зробити кілька речей. Почати варто з очищення від нутрощів та луски. Потім слід ретельно промити тушки в холодній воді та просушити паперовим рушником.

Коли риба буде випатрана, її, за бажанням, можна розрізати на дрібніші шматочки. Підготовлену рибу можна зберігати у морозильній камері до трьох місяців.

Як правильно розморожувати рибу

Найкращим рішенням буде робити це повільно і без допомоги мікрохвильовки. Після розморожування рибу потрібно буде приготувати та з'їсти протягом 24 годин.

Чи можна заморожувати смажену рибу

Заморозити рибу можна і після приготування. Але треба робити це правильно. Коли рибка повністю охолоне, розділіть її на порції. Так ви легко зможете розігріти таку кількість, скільки вам потрібно.

Перед тим як покласти рибу в морозилку загорніть її в харчову фольгу, спеціальні пакети тощо. Головне — упакувати продукт щільно, без зайвого повітря.

Так кристали льоду не з'являться на рибі та не зіпсують смаку. Також ми розповідали, як зробити деруни смачнішими.