Знайома з дитинства страва: класичний рецепт улюбленої шарлотки
- Автор
- Дата публікації
- Автор
- 31906
Універсальна випічка на всі випадки життя
Навряд чи знайдеться людина, яка відмовиться від пишної шарлотки. Соковиті яблука та найніжніше тісто — саме з цієї причини ароматну випічку люблять дуже багато. До речі, за однією з версій походження, цей знаменитий пиріг придумала королева Британії.
Скільки б варіантів пирога не вигадали кулінари, все одно хочеться мати під рукою класичний варіант шарлотки. Такий рецепт від Shuba містить лише чотири інгредієнти – яйця, борошно, цукор та яблука. Пиріг вийде пишним навіть без розпушувача — просто потрібно ретельно збити яйця з цукром і додати борошно, що просіює.
Як приготувати класичну шарлотку
Інгредієнти на 4 порції та форму діаметром 20 см:
- яйця курячі — 3 шт.;
- борошно пшеничне — 90 г;
- цукор — 90 г;
- яблуко — 3 шт.
Спосіб приготування:
- Яблука миємо, чистимо від шкірки, вирізаємо серцевину і нарізаємо тонкими скибочками.
- Курячі яйця поділяємо на жовтки та білки.
- Білки збиваємо міксером до пишної піни. Продовжуємо збивати, поступово додаючи 30 г цукру.
- Залишки цукру відправляємо в жовтки та збиваємо за допомогою міксера, поки маса не побіліє. Отриману масу вливаємо в білки та перемішуємо обережними рухами знизу нагору.
- У яєчну масу просіюємо борошно та обережно все перемішуємо.
- Форму для випікання змащуємо вершковим маслом, присипаємо борошном. Викладаємо частину тіста, зверху розподіляємо половину яблук. На яблука виливаємо залишки тіста, зверху — яблука, що залишилися.
- Відправляємо пиріг у розігріту до 180-200°С духовку на 30-40 хвилин. Після цього даємо пирогу трохи постояти, дістаємо з форми та посипаємо просіяною цукровою пудрою.
За бажанням пиріг можна доповнити вершкового морозива або збитими вершками. Готову шарлотку подаємо з ароматною кавою, ніж або какао.