Знайома з дитинства страва: класичний рецепт улюбленої шарлотки

Читать на русском
Автор
31906
Пишний пиріг із неперевершеним смаком
Пишний пиріг із неперевершеним смаком. Фото shuba.life

Універсальна випічка на всі випадки життя

Навряд чи знайдеться людина, яка відмовиться від пишної шарлотки. Соковиті яблука та найніжніше тісто — саме з цієї причини ароматну випічку люблять дуже багато. До речі, за однією з версій походження, цей знаменитий пиріг придумала королева Британії.

Скільки б варіантів пирога не вигадали кулінари, все одно хочеться мати під рукою класичний варіант шарлотки. Такий рецепт від Shuba містить лише чотири інгредієнти – яйця, борошно, цукор та яблука. Пиріг вийде пишним навіть без розпушувача — просто потрібно ретельно збити яйця з цукром і додати борошно, що просіює.

Як приготувати класичну шарлотку

Інгредієнти на 4 порції та форму діаметром 20 см:

  • яйця курячі — 3 шт.;
  • борошно пшеничне — 90 г;
  • цукор — 90 г;
  • яблуко — 3 шт.

Спосіб приготування:

  1. Яблука миємо, чистимо від шкірки, вирізаємо серцевину і нарізаємо тонкими скибочками.
  2. Курячі яйця поділяємо на жовтки та білки.
  3. Білки збиваємо міксером до пишної піни. Продовжуємо збивати, поступово додаючи 30 г цукру.
  4. Залишки цукру відправляємо в жовтки та збиваємо за допомогою міксера, поки маса не побіліє. Отриману масу вливаємо в білки та перемішуємо обережними рухами знизу нагору.
  5. У яєчну масу просіюємо борошно та обережно все перемішуємо.
  6. Форму для випікання змащуємо вершковим маслом, присипаємо борошном. Викладаємо частину тіста, зверху розподіляємо половину яблук. На яблука виливаємо залишки тіста, зверху — яблука, що залишилися.
  7. Відправляємо пиріг у розігріту до 180-200°С духовку на 30-40 хвилин. Після цього даємо пирогу трохи постояти, дістаємо з форми та посипаємо просіяною цукровою пудрою.

За бажанням пиріг можна доповнити вершкового морозива або збитими вершками. Готову шарлотку подаємо з ароматною кавою, ніж або какао.