Жодних яблук у цій шарлотці: незвичайний рецепт із секретом

Читать на русском
Автор
5769
Цитрусові додадуть пікантності десерту
Цитрусові додадуть пікантності десерту. Фото shuba.life

Якщо хочеться різноманітності

Ми вже розповідали, що за однією з версій яблучну шарлотку вигадала сама королева Британії. Простий десерт із білого хліба, молока, вершкового масла, цукру та яблук швидко завоював любов багатьох.

Сьогодні рецептів улюбленого пирога безліч. Однак Shuba пропонує змінити лише один інгредієнт і спробувати шарлотку з… апельсинами. Саме цей продукт змінить смак випічки та додасть їй яскравих та пікантних ноток.

Як приготувати шарлотку з апельсинами

Інгредієнти на 6 порцій:

  • апельсин — 2 шт.;
  • борошно пшеничне — 250 г;
  • цукор — 270 г;
  • яйця курячі — 4 шт.;
  • цукор ванільний — 10 г;
  • розпушувач — 12 г;
  • олія соняшникова — 20 г.

Спосіб приготування:

  1. Яйця змішуємо з 250 г цукру та ванільним цукром і збиваємо до пишності маси. Поступово додаючи просіяне борошно, розпушувач, продовжуємо вимішувати до однорідності тіста.
  2. Форму застилаємо пергаментом, змащуємо вершковим маслом і посипаємо на дно цукром, що залишився.
  3. Апельсини чистимо, нарізаємо шматочками та рівномірно викладаємо у підготовлену форму. Поверх виливаємо тісто і розрівнюємо його лопаткою.
  4. Відправляємо майбутню шарлотку в розігріту до 180°С духовку на 40 хвилин. Вимикаємо духовку і залишаємо випічку ще на півгодини, щоб тісто не осіло. Через вказаний час витягаємо шарлотку, перевертаємо на блюдо так, щоб апельсини опинилися зверху.

Нарізаємо апельсинову шарлотку порційно і подаємо з улюбленими напоями. Смачного.