З таким пирогом і торта не треба: рецепт легендарного Краківського сирника
- Автор
- Дата публікації
Читать на русском
- Автор
- 45418
Ція випічка може навіть замінити святковий торт
Ми розповідали, як приготувати красивий торт "Червоний оксамит". Тепер ділимось рецептом знаменитого Краківського сирника.
Це не просто пиріг з сиром, а розкішна випічка, яку можна повторити вдома. Рецептом поділились на порталі UkrMedia.
Інгредієнти:
- 300 г пшеничного борошна
- 60 г цукру
- 1,5 ч. л. розпушувача
- дрібка солі
- 150 г холодного вершкового масла
- 1 яйце
- 50 г сметани
Для начинки:
- 120 г родзинок
- 500 г сиру
- 3 яйця
- 120 г цукру
- 60 мл молока
- 60 г кукурудзяного крохмалю
- щіпка солі
- пакетик ванільного цукру
Глазур:
- 80 г цукрової пудри
- 100 г сметани
Спосіб приготування:
- У мисці з'єднуємо борошно, цукор, розпушувач і сіль. Натираємо на тертці холодне вершкове масло. Перетираємо масло з сипучими інгредієнтами до отримання крихти.
- Додаємо яйце і сметану, замішуємо м'яке тісто. Ділимо його на 2 частини: одна менша, друга побільше. Меншу частину відразу загортаємо в плівку та відправляємо в холодильник.
- Більшу частину викладаємо на форму, вистелену пергаментом, розподіляємо по дну. Робимо проколи вилкою. Забираємо форму в холодильник.
- Родзинки заливаємо окропом і залишаємо, поки готуємо начинку. До сиру додаємо 3 жовтки. Сюди ж додаємо молоко, цукор, крохмаль, сіль і ванільний цукор. Занурювальним блендером з'єднуємо всі інгредієнти до однорідної консистенції. Зливаємо воду з родзинок, додаємо їх до сирної маси, перемішуємо.
- Окремо збиваємо білки до стійких піків. Поступово, по 2-3 ложки, додаємо збиті білки до сирної маси, замішуємо м'яку, повітряну начинку. Викладаємо її у форму.
- Другу частину тіста дістаємо із холодильника, розкочуємо у тонкий пласт, розділяємо на смуги. І викладаємо зверху на начинку.
- Запікаємо пиріг у духовці при 170 градусах протягом 50 хвилин. Коли пиріг буде готовий, дістаємо його і, не чекаючи остигання, заливаємо глазур'ю зі сметани та цукрової пудри.
Коли пиріг повністю охолоне, дістаємо його з форми та звільняємо від паперу. Це ідеальний пиріг і на свято, і просто до ароматної кави.