З таким пирогом і торта не треба: рецепт легендарного Краківського сирника

Читать на русском
Автор
45418
Від такого сирника не відмовиться жоден гість
Від такого сирника не відмовиться жоден гість. Фото shuba.life

Ція випічка може навіть замінити святковий торт

Ми розповідали, як приготувати красивий торт "Червоний оксамит". Тепер ділимось рецептом знаменитого Краківського сирника.

Це не просто пиріг з сиром, а розкішна випічка, яку можна повторити вдома. Рецептом поділились на порталі UkrMedia.

Інгредієнти:

  • 300 г пшеничного борошна
  • 60 г цукру
  • 1,5 ч. л. розпушувача
  • дрібка солі
  • 150 г холодного вершкового масла
  • 1 яйце
  • 50 г сметани

Для начинки:

  • 120 г родзинок
  • 500 г сиру
  • 3 яйця
  • 120 г цукру
  • 60 мл молока
  • 60 г кукурудзяного крохмалю
  • щіпка солі
  • пакетик ванільного цукру

Глазур:

  • 80 г цукрової пудри
  • 100 г сметани

Спосіб приготування:

  1. У мисці з'єднуємо борошно, цукор, розпушувач і сіль. Натираємо на тертці холодне вершкове масло. Перетираємо масло з сипучими інгредієнтами до отримання крихти.
  2. Додаємо яйце і сметану, замішуємо м'яке тісто. Ділимо його на 2 частини: одна менша, друга побільше. Меншу частину відразу загортаємо в плівку та відправляємо в холодильник.
  3. Більшу частину викладаємо на форму, вистелену пергаментом, розподіляємо по дну. Робимо проколи вилкою. Забираємо форму в холодильник.
  4. Родзинки заливаємо окропом і залишаємо, поки готуємо начинку. До сиру додаємо 3 жовтки. Сюди ж додаємо молоко, цукор, крохмаль, сіль і ванільний цукор. Занурювальним блендером з'єднуємо всі інгредієнти до однорідної консистенції. Зливаємо воду з родзинок, додаємо їх до сирної маси, перемішуємо.
  5. Окремо збиваємо білки до стійких піків. Поступово, по 2-3 ложки, додаємо збиті білки до сирної маси, замішуємо м'яку, повітряну начинку. Викладаємо її у форму.
  6. Другу частину тіста дістаємо із холодильника, розкочуємо у тонкий пласт, розділяємо на смуги. І викладаємо зверху на начинку.
  7. Запікаємо пиріг у духовці при 170 градусах протягом 50 хвилин. Коли пиріг буде готовий, дістаємо його і, не чекаючи остигання, заливаємо глазур'ю зі сметани та цукрової пудри.

Коли пиріг повністю охолоне, дістаємо його з форми та звільняємо від паперу. Це ідеальний пиріг і на свято, і просто до ароматної кави.