Краще, ніж у кондитерській: розкішний торт "Червоний оксамит" можна приготувати вдома, і дуже просто
- Автор
- Дата публікації
Читать на русском
- Автор
- 40905
Чудовий десерт — дуже смачний і красивий
Ми розповідали, як приготувати простий шоколадний мус з двох інгредієнтів. Та іноді потрібні рецепти складніших десертів, які готуються на дні народження та з інших приводів.
Саме такий торт "Червоний оксамит". Як його приготувати, розповіли на порталі "Господинька". Десерт дуже простий у приготуванні, а смак та вигляд має розкішний.
Інгредієнти:
- 250 г кефіру 3,2%
- 250 г пшеничного борошна
- 250 г цукру
- 80 г олії рослинної без запаху
- 2 курячі яйця
- 1 чайна ложка розпушувача
- 0,5 чайної ложки соди
- 10 г какао
- 1-2 чайні ложки харчового барвника червоного
- Для крему:
- 250 г маскарпоне
- 250 г рікотти
- 30 г цукрової пудри
- 60 г малинового варення
Спосіб приготування:
- У кефір додаємо соду та харчовий барвник. Відставляємо суміш на 10-15 хвилин, щоб вона трохи збільшилася в обсязі.
- Яйця збиваємо із цукром до білої піни. Додаємо пофарбований кефір, олію без запаху і добре перемішуємо.
- Борошно, какао та розпушувач перемішуємо і просіюємо в яєчно-кефірну суміш. Акуратно вмішуємо, щоб не залишилося грудочок.
- Беремо роз’ємну форму для випікання (20 см). Форму змащуємо маслом і обсипаємо борошном. Випікаємо в розігрітій до 160-170 градусів духовці 40-45 хвилин.
- Даємо трохи охолонути і дістаємо бісквіт із форми. Розрізаємо ще теплий на коржі. Кожен корж загортаємо в харчову плівку щільно і кладемо в холодильник мінімум на 4 години, краще на ніч.
- Для крему збиваємо разом маскарпоне, рікотту та цукрову пудру. Збираємо торт. Корж промазуємо малиновим варенням і накриваємо кремом наступним коржем. Повторюємо всі шари. Зверху залишаємо крем. Також кремом змащуємо боки торта. Посипаємо акуратно торт крихтою.
Торт готовий! Ставимо його на годинку в холодильник — і можна їсти. Також ми ділились рецептом оригінального десерту "Чорний принц".