Краще, ніж у кондитерській: розкішний торт "Червоний оксамит" можна приготувати вдома, і дуже просто

Читать на русском
Автор
40905
Це ідеальний торт для домашніх святкувань
Це ідеальний торт для домашніх святкувань. Фото livejournal.com

Чудовий десерт — дуже смачний і красивий

Ми розповідали, як приготувати простий шоколадний мус з двох інгредієнтів. Та іноді потрібні рецепти складніших десертів, які готуються на дні народження та з інших приводів.

Саме такий торт "Червоний оксамит". Як його приготувати, розповіли на порталі "Господинька". Десерт дуже простий у приготуванні, а смак та вигляд має розкішний.

Інгредієнти:

  • 250 г кефіру 3,2%
  • 250 г пшеничного борошна
  • 250 г цукру
  • 80 г олії рослинної без запаху
  • 2 курячі яйця
  • 1 чайна ложка розпушувача
  • 0,5 чайної ложки соди
  • 10 г какао
  • 1-2 чайні ложки харчового барвника червоного
  • Для крему:
  • 250 г маскарпоне
  • 250 г рікотти
  • 30 г цукрової пудри
  • 60 г малинового варення

Спосіб приготування:

  1. У кефір додаємо соду та харчовий барвник. Відставляємо суміш на 10-15 хвилин, щоб вона трохи збільшилася в обсязі.
  2. Яйця збиваємо із цукром до білої піни. Додаємо пофарбований кефір, олію без запаху і добре перемішуємо.
  3. Борошно, какао та розпушувач перемішуємо і просіюємо в яєчно-кефірну суміш. Акуратно вмішуємо, щоб не залишилося грудочок.
  4. Беремо роз’ємну форму для випікання (20 см). Форму змащуємо маслом і обсипаємо борошном. Випікаємо в розігрітій до 160-170 градусів духовці 40-45 хвилин.
  5. Даємо трохи охолонути і дістаємо бісквіт із форми. Розрізаємо ще теплий на коржі. Кожен корж загортаємо в харчову плівку щільно і кладемо в холодильник мінімум на 4 години, краще на ніч.
  6. Для крему збиваємо разом маскарпоне, рікотту та цукрову пудру. Збираємо торт. Корж промазуємо малиновим варенням і накриваємо кремом наступним коржем. Повторюємо всі шари. Зверху залишаємо крем. Також кремом змащуємо боки торта. Посипаємо акуратно торт крихтою.

Торт готовий! Ставимо його на годинку в холодильник — і можна їсти. Також ми ділились рецептом оригінального десерту "Чорний принц".