Трохи мандарин та півлітра чаю: рецепт десерту, який проситимуть знову і знову
- Автор
- Дата публікації
Читать на русском
- Автор
- 4682
Якщо мандарини залишилися, з них можна приготувати десерт
Соковиті, солодкі мандарини – неодмінний атрибут зимових вечорів. Ми не тільки любимо поласувати цими фруктами, а й готуємо з них найрізноманітніші десерти.
Одним із таких рецептом і поділимося разом із "Фокусом". Гарний, смачний та дуже легкий десерт приготувати дуже легко. Вам не знадобиться ні мука, ні яйця, ні духовка для випікання. Результат вас дуже порадує: близькі з’їдять цю смакоту швидко і відразу попросять добавки.
Як приготувати вершковий десерт з мандаринами та сухофруктами
Інгредієнти:
- 12 ягід чорносливу;
- 12 ягід кураги;
- 500 мл свіжозавареного зеленого чаю;
- 6 великих соковитих мандаринів;
- 200 г сметани 25%;
- 200 мл охолоджених вершків 33%;
- 40 г мигдальних пластівців.
Спосіб приготування:
- Чорнослив та курагу відправте в сотейник, залийте гарячим зеленим чаєм і на середньому вогні доведіть до кипіння. Отриману масу варіть протягом 20 хвилин до м’якості сухофруктів, потім відкиньте на друшляк і остудіть.
- Мандарини почистьте, видаліть волокна. Два мандарини наріжте тонкими кружальцями та виберіть вісім найрівніших і найкрасивіших.
- Мандарини, що залишилися, розділіть на часточки та відправте їх до сухофруктів. Масу, що вийшла, розкладіть по креманках, викладаючи вздовж стінок кожного келиха по 2 кружки мандарину.
- Збийте вершки, додайте сметану, перемішайте до однорідного стану і розкладіть по креманках.
- Готовий десерт прикрасьте підсмаженими на сухій сковороді пластівцями мигдалю та подавайте.
Коли очистите мандарини для цього десерту, не викидайте шкірки. Їх можна також використовувати у кулінарії.