Трохи мандарин та півлітра чаю: рецепт десерту, який проситимуть знову і знову

Читать на русском
Автор
4682
Гарний, смачний та дуже легкий десерт Новина оновлена 15 лютого 2024, 10:59
Гарний, смачний та дуже легкий десерт. Фото focus.ua

Якщо мандарини залишилися, з них можна приготувати десерт

Соковиті, солодкі мандарини – неодмінний атрибут зимових вечорів. Ми не тільки любимо поласувати цими фруктами, а й готуємо з них найрізноманітніші десерти.

Одним із таких рецептом і поділимося разом із "Фокусом". Гарний, смачний та дуже легкий десерт приготувати дуже легко. Вам не знадобиться ні мука, ні яйця, ні духовка для випікання. Результат вас дуже порадує: близькі з’їдять цю смакоту швидко і відразу попросять добавки.

Як приготувати вершковий десерт з мандаринами та сухофруктами

Інгредієнти:

  • 12 ягід чорносливу;
  • 12 ягід кураги;
  • 500 мл свіжозавареного зеленого чаю;
  • 6 великих соковитих мандаринів;
  • 200 г сметани 25%;
  • 200 мл охолоджених вершків 33%;
  • 40 г мигдальних пластівців.

Спосіб приготування:

  1. Чорнослив та курагу відправте в сотейник, залийте гарячим зеленим чаєм і на середньому вогні доведіть до кипіння. Отриману масу варіть протягом 20 хвилин до м’якості сухофруктів, потім відкиньте на друшляк і остудіть.
  2. Мандарини почистьте, видаліть волокна. Два мандарини наріжте тонкими кружальцями та виберіть вісім найрівніших і найкрасивіших.
  3. Мандарини, що залишилися, розділіть на часточки та відправте їх до сухофруктів. Масу, що вийшла, розкладіть по креманках, викладаючи вздовж стінок кожного келиха по 2 кружки мандарину.
  4. Збийте вершки, додайте сметану, перемішайте до однорідного стану і розкладіть по креманках.
  5. Готовий десерт прикрасьте підсмаженими на сухій сковороді пластівцями мигдалю та подавайте.

Коли очистите мандарини для цього десерту, не викидайте шкірки. Їх можна також використовувати у кулінарії.