Фантастичний шоколадний десерт з двох компонентів: не знадобиться ні борошно, ні масло

Читать на русском
Автор
31081
Мабуть, найпростіший шоколадний десерт
Мабуть, найпростіший шоколадний десерт. Фото shuba.life

Виходить надзвичайно смачно і дуже просто

Ми розповідали, як приготувати смачний вафельний торт. Тепер ділимось значно простішим і цікавішим десертом. Такий шоколадний мус готується всього з двох компонентів, не містить ні желатину, ні цукру, а виходить надзвичайно смачним.

Якщо у вас є яблука і шоколад, ви можете непогано заощадити на поході в кондитерську. Рецептом незвичайного десерту поділились на порталі "Факти".

Інгредієнти:

  • 400 г запечених яблук (без насіння і шкірки)
  • 100−120 г чорного шоколаду

Спосіб приготування:

  1. Готуємо яблука. Очищаємо їх від шкірки і насіння. Розрізаємо на четвертинки. Кладемо в миску і запікаємо в мікрохвильовці при потужності 800 Вт протягом 10-15 хвилин, або до м'якості.
  2. Розтоплюємо шоколад. Ламаємо на шматочки і кладемо в миску. Ставимо на водяну баню або в мікрохвильову піч. Розтоплюємо, помішуючи, до однорідної консистенції.
  3. З'єднуємо яблука і шоколад. Яблука охолоджуємо до кімнатної температури. Додаємо розтоплений шоколад і все перемішуємо до однорідної маси.
  4. Виливаємо масу в форму — одну велику або кілька порційних. За допомогою ложки розрівнюємо. Ставимо в холодильник на 5-6 годин, або до повного застигання.

Мус виходить помірно солодким. Якщо ви хочете, щоб десерт був більш солодким, можна додати в нього трохи цукру або меду. Також ми ділились рецептом оригінального торта "Чорний принц".