Не доведеться прати повністю: два способи очистити пуховик від плям та засаленості

Читать на русском
Автор
3481
Побутова хімія не знадобиться
Побутова хімія не знадобиться. Фото Freepik

Ці засоби є на кожній кухні

Часте прання зимової куртки або пуховика може зашкодити виробу, зіпсувати його текстуру або наповнювач. Щоб не прати верхній одяг повністю, є способи, як вивести окремі плями та засаленості.

Як виявилось, очистити пуховик можна за допомогою простих підручних засобів, які є на кожній кухні, пише apostrophe.ua. Знадобиться лише сіль, сода, оцет в вода.

Як очистити пуховик з оцтом та сіллю

З плямами на зимовій куртці чудово впорається розчин оцту та солі. Розведіть у пів літрі води 1 столову ложку оцту і 1 ложку солі, щоб сіль розчинилася. Змочіть ватний диск або чисту губку в цьому розчині та обробіть забруднення на куртці. Не потрібно інтенсивно терти пляму, досить несильно протерти в одному напрямку.

З засмальцьованими рукавами і комірами можна також впоратися з цим розчином. Змочіть ватяні диски в розчині і просто розкладіть їх на засалені ділянки пуховика. Залиште на 15-20 хвилин, а потім пройдіться вологою ганчіркою, змоченою у теплій воді.

Як очистити пуховик із содою

Ще один засіб, який допоможе вивести плями та забруднення – сода. Додайте в невелику кількість соди воду так, щоб вийшла густа кашка і нанесіть цю суміш на забруднені місця. Дайте трохи часу настоятись і потім приберіть соду вологою губкою.

Раніше "Телеграф" розповідав про дешевий засіб для очищення рукавів та коміра зимової куртки. Прати куртку повністю не доведеться.