Практично всі роблять це неправильно: як заварювати чай у пакетику

Читать на русском
Автор
86007
Хитрощі, про які ви не підозрювали
Хитрощі, про які ви не підозрювали. Фото shuba.life

Ділимося секретами тонкого аромату та смаку

Чай – один із найпопулярніших гарячих напоїв у всьому світі. Його п’ють, щоб насолодитися смаком, зігрітися чи залучити успіх.

Про корисні властивості чаю відомо багатьом. У разі неправильного заварювання властивості напою можуть бути втрачені, особливо це стосується чаю в пакетиках. Разом з Ukr.Media розповімо, як правильно використовувати чайний пакетик, щоб чай був смачним та корисним.

Як правильно заварювати чай у чайних пакетиках.

Заварювання чаю у більшості людей відбувається так: вони беруть чайний пакетик і занурюють його в гарячу воду кілька разів. Хто б міг подумати, що пакетований чай правильно заварювати абсолютно інакше.

Щоб чай розкрив весь свій запах та смак, просто залиште пакетик у чашці з гарячою водою на 3-4 хвилини. Не варто довго тримати його в окропі – від цього напій може стати гірким.

Щоб відчути весь спектр смаку, вибирайте чай у великих пакетиках. До речі, сам пакетик має бути нейлоновим чи шовковим – ці матеріали краще передають аромат чаю.

Чи потрібно віджимати чайний пакетик після заварювання

Під час заварювання чай виділяє не дуже корисні дубильні речовини. Після цього напій стає гіршим і несмачним.

Саме тому пакетик не рекомендується тримати в гарячій воді понад 3-4 хвилин. Однак різні види чаю заварюють по-різному — краще перед приготуванням напою прочитати інструкцію на упаковці.

Тепер йдемо на кухню, заварюємо чай, беремо улюблене печиво та насолоджуємось. Смачного!