Дешевше способів немає: як легко позбутися накипу у чайнику

Читать на русском
Автор
24172
Чайник буде як новенький
Чайник буде як новенький. Фото Freepik

У всіх була це неприємна проблема

Чищення від вапняного нальоту в чайнику легко можна здійснити з використанням простих засобів, які, ймовірно, у вас є під рукою. Не обов’язково витрачатися на дорогу "хімію".

Ділимося лайфхаками з очищення чайника від накипу за допомогою всього двох інгредієнтів — білого оцту та лимонної кислоти. Попри їхню невисоку вартість, ці засоби обіцяють високу ефективність.

За допомогою білого оцту

Для підготовки розчину змішайте рівні частини білого оцту і води. Наповніть чайник цим розчином приблизно на три чверті та доведіть до кипіння. Після остигання чайника промийте його кілька разів, щоб прибрати накип. Потім прокип’ятіть чисту воду і ще раз промийте чайник, щоб позбутися запаху та смаку оцту.

За допомогою лимонної кислоти

Висипте лимонний сік у воду так, щоб він покривав нижні частини чайника, і залиште на 30 хвилин. Потім доведіть розчин до кипіння протягом 15 хвилин. Після цього вимкніть чайник, дайте йому охолонути, а потім протріть м’якою губкою. Промийте чайник чистою водою 4-5 разів.

Раніше ми писали, навіщо заливати в пральну машинку оцет. Завдяки одній хитрощі ви врятуєте свої речі від неприємної напасті.