Без цього печива в Ісландії не сядуть пити чай: перевірений рецепт солодощів

Читать на русском
Автор
16870
На смак печиво нагадує наші вергуни
На смак печиво нагадує наші вергуни. Фото shuba.life

Просто готується, швидко з’їдається

Якщо ви любите традиційні українські вергуни, то, напевно, вам сподобається і цей наш рецепт. Сьогодні ми приготуємо традиційну в Ісландії випічку під назвою клейнури. На батьківщині цю насолоду можна зустріти буквально на кожному кроці.

Варто лише раз спробувати клейнури — і ви готуватимете їх знову і знову. Неймовірний смак, фантастичний аромат завдяки кардамону – спробуйте, пальчики оближете. А рецептом ділиться Shuba.

Як приготувати клейнури з кардамоном

Інгредієнти на 4 порції:

  • борошно пшеничне — 4 склянки;
  • розпушувач — 2 ч. л.;
  • сіль — 1 ч. л.;
  • кардамон мелений — 1 ч. л.;
  • масло вершкове 73% — 1/3 склянки;
  • цукор — 3/4 склянки;
  • яйця курячі — 2 шт.;
  • молоко 2,5% — 1 склянка;
  • олія соняшникова рафінована — 6 склянок;
  • цукрова пудра — до свого смаку.

Спосіб приготування:

  1. Збиваємо яйця із цукром. Продовжуючи змішувати, в отриману суміш поступово додаємо яйця, сіль, кардамон, борошно з розпушувачем, молоко та замішуємо м’яке тісто.
  2. На присипаному борошном столі розкочуємо тісто і розрізаємо на смужки ромбовидної форми. По центру кожного ромба робимо надріз, один кінець клейнура вивертаємо через розріз таким чином, щоб заготовки були схожі на наші вергуни.
  3. У каструлі розігріваємо олію та обсмажуємо клейнури золотистої скоринки. Готове печиво викладаємо на паперові рушники, щоб забрати зайвий жир.

Гарячі клейнури посипаємо цукровою пудрою і подаємо з улюбленим напоєм. Смачного!