Буряк і трохи м’яти: близькі здивуються оригінальному салату

Читать на русском
Автор
2119
Просто джерело вітамінів
Просто джерело вітамінів. Фото tsn.ua

Особливого смаку страві додасть заправка

Як правило, з буряків ми готуємо український борщ або оселедець під "Шубою". Але з цим приголомшливим продуктом можна приготувати незвичайний салат, і ми вам це доведемо.

По-перше, для такого салату вам знадобиться всього чотири інгредієнти та незвичайна заправка. По-друге, приготувати страву не складе великого труда. Рецептом такої смачної, простої в приготуванні та корисної страви ділиться life.nv.ua.

Як приготувати салат з буряка

Інгредієнти:

  • буряк середнього розміру — 2 шт.;
  • яблука — 2 шт.;
  • горіхи — половина чашки
  • свіжа м’ята – чверть чашки;
  • сіль, чорний перець — на власний смак

Для заправки:

  • оливкова олія — 3 ст. л.;
  • оцет яблучний — 2 ст. л.;
  • мед — 1 ч. л.

Спосіб приготування:

  1. Яблука миємо, чистимо, нарізаємо м'якуш невеликими шматочками або натираємо на великій тертці.
  2. Буряки відварюємо на готовності, також натираємо на великій тертці.
  3. Очищені горіхи підсмажуємо та подрібнюємо, перемішуємо з яблуками, буряком та м’ятою.
  4. В окремому посуді до однорідного стану змішуємо оливкову олію, оцет, мед, за бажанням додаємо трохи лимонного соку.
  5. Приготованою заправкою поливаємо салат, солимо, перчимо і ретельно перемішуємо. Відправляємо його в холодильник на якийсь час, щоб смаки добре перемішалися.
  6. Прикрашаємо салат горіхами, м’ятою або зеленню та подаємо до столу.

А щоб салат зберігався довше, дотримуйтесь простих правил. Вони заощадять ваш бюджет.