Борщ вийде смачним навіть без м’яса: гуцульський рецепт із секретом

Читать на русском
Автор
3542
Цей рецепт переверне ваше уявлення про борщ.
Цей рецепт переверне ваше уявлення про борщ.. Фото shuba.life

Спробувавши раз, не зможете зупинитися

Важко уявити нашу кухню без улюбленого борщу. Він навіть був внесений до Списку нематеріальної культурної спадщини ЮНЕСКО.

Разом із Shuba розповімо, як готують борщ гуцули. Вони готують цю страву з грибами і виходить неймовірно смачно, та й ласувати ним можна навіть під час посту. Спробуйте цей гуцульський борщ та перевірте на собі!

Як приготувати борщ з грибами

Інгредієнти на 4 порції:

  • вода — 2 л;
  • гриби сушені — 50 г;
  • картопля — 5 шт.;
  • буряк — 1 шт.;
  • морква — 1 шт.;
  • цибуля — 1 шт.;
  • квасоля — 200 г;
  • капуста білокачанна — 300 г;
  • паста томатна — 30 г;
  • олія соняшникова — 40 мл;
  • сіль, зелень — до свого смаку;
  • сметана — 100 г.

Спосіб приготування:

  1. Квасоля та гриби замочуємо заздалегідь на кілька годин. Гриби варимо протягом 40 хвилин, квасолю — майже до готовності протягом 30 хвилин.
  2. Овочі чистимо і миємо. Цибулю подрібнюємо, моркву та буряк нарізаємо соломкою. Пасуємо овочі на олії з додаванням томатної пасти.
  3. Картоплю чистимо, нарізаємо кубиками та відправляємо в киплячу підсолену воду. Капусту шаткуємо, додаємо до картоплі та варимо протягом 15 хвилин.
  4. У ту ж каструлю через вказаний час додаємо нарізані соломкою зварені гриби разом з відваром, квасолю варену, пасеровані в томаті овочі. Все солимо та варимо протягом 10-15 хвилин, солимо і варимо 10-15 хвилин.

Готовий борщ подаємо з домашньою сметаною за рецептом "Телеграфа" та найсмачнішою чіабатою. Це надзвичайно смачно.