Без шкоди для здоров’я та гаманця: як правильно зберігати салати після свят

Читать на русском
Автор
3342
Знання, які точно знадобляться
Знання, які точно знадобляться. Фото ukrhealth.net

Улюблені страви залишатимуться свіжими довше

Жоден святковий стіл не обходиться без найрізноманітніших салатів. Бажаючи нагодувати близьких та гостей, ми готуємо їх неймовірну кількість та доїдаємо ще кілька днів.

Для цього важливо зберегти страви свіжими та апетитними на довгий час. Разом з OBOZ.UA розповімо про декілька способів.

Як зберегти салати свіжими на довгий час

Додавання заправки в салат перед зберіганням може призвести до того, що зелень у складі зав’яне. Саме тому соус варто зберігати в окремій ємності та додавати у страву прямо перед подачею. Таким чином зелень буде свіжою, а салат залишиться апетитним набагато довше.

На термін зберігання салату впливає також вибір правильних інгредієнтів. Необхідну в страву зелень вибирайте ретельно – вона має бути свіжою. Також можна додати в салат тверді овочі та начинки – наприклад, моркву, болгарський перець та горіхи. Це допоможе зберегти свіжість салату на довгий час.

Для збереження свіжості салатам потрібно підтримувати правильну температуру в холодильнику. Салати слід зберігати в найхолоднішій частині — зазвичай це нижня полиця в холодильнику. Таким чином ви зможете запобігти в’янення інгредієнтів і накопичення вологи в страві. Температура зберігання не повинна перевищувати 4°C.

Раніше ми розповідали, що можна зробити із залишками їжі. Ні грам улюбленої страви точно не пропаде.