Відставити всі салати: їхнє місце займе маринований буряк

Читать на русском
Автор
9938
Проста, корисна та смачна страва
Проста, корисна та смачна страва. Фото vazhnoznat.com

Ніщо не зможе з нею зрівнятися навіть на новорічному столі

Без класичного олів’є, оселедця під "Шубою" не обходиться жоден стіл, навіть святковий. Проте чи є вихід, якщо салати вже набридли?

Разом з "Важно знать" пропонуємо не менш смачну альтернативу улюбленим салатам — маринований буряк. Найголовніший плюс у цій страві – простота його приготування. Справді, готується буряк просто і швидко, вимагає мінімуму зусиль, але смак стане для ваших близьких та гостей справжнім сюрпризом навіть на новорічному столі.

Як приготувати маринований буряк

Інгредієнти:

  • 600 г буряка;
  • 10 г петрушки;
  • 1 ст. л. оливкової олії;
  • сіль, чорний перець до свого смаку.

Інгредієнти для маринаду

  • 2 ст. л. оливкової олії;
  • 1 ст. л. червоного винного оцту;
  • 3 зубчики часнику;
  • 1 ч. л. меду.

Спосіб приготування:

  1. Буряк миємо, чистимо і нарізаємо шматочками. Викладаємо підготовлений овоч на застелене папером для випікання деко.
  2. Кожен шматочок буряка змащуємо оливковою олією і запікаємо півгодини в розігрітій до 200 градусів духовці. Через вказаний час перевертаємо шматочки та запікаємо ще 20 хвилин.
  3. В окремому посудині змішуємо мед, оцет, оливкову олію та подрібнений часник.
  4. Готові шматочки буряка викладаємо в глибоку тарілку, посипаємо петрушкою і заливаємо маринадом. Все ретельно перемішуємо, солимо, перчимо на свій смак, даємо настоятися півгодини та подаємо до столу.

Раніше ми розповідали, як з буряків приготувати фантастичну намазку. Її зметуть за секунди зі столу.