Відставити всі салати: їхнє місце займе маринований буряк
- Автор
- Дата публікації
Читать на русском
- Автор
- 9938
Ніщо не зможе з нею зрівнятися навіть на новорічному столі
Без класичного олів’є, оселедця під "Шубою" не обходиться жоден стіл, навіть святковий. Проте чи є вихід, якщо салати вже набридли?
Разом з "Важно знать" пропонуємо не менш смачну альтернативу улюбленим салатам — маринований буряк. Найголовніший плюс у цій страві – простота його приготування. Справді, готується буряк просто і швидко, вимагає мінімуму зусиль, але смак стане для ваших близьких та гостей справжнім сюрпризом навіть на новорічному столі.
Як приготувати маринований буряк
Інгредієнти:
- 600 г буряка;
- 10 г петрушки;
- 1 ст. л. оливкової олії;
- сіль, чорний перець до свого смаку.
Інгредієнти для маринаду
- 2 ст. л. оливкової олії;
- 1 ст. л. червоного винного оцту;
- 3 зубчики часнику;
- 1 ч. л. меду.
Спосіб приготування:
- Буряк миємо, чистимо і нарізаємо шматочками. Викладаємо підготовлений овоч на застелене папером для випікання деко.
- Кожен шматочок буряка змащуємо оливковою олією і запікаємо півгодини в розігрітій до 200 градусів духовці. Через вказаний час перевертаємо шматочки та запікаємо ще 20 хвилин.
- В окремому посудині змішуємо мед, оцет, оливкову олію та подрібнений часник.
- Готові шматочки буряка викладаємо в глибоку тарілку, посипаємо петрушкою і заливаємо маринадом. Все ретельно перемішуємо, солимо, перчимо на свій смак, даємо настоятися півгодини та подаємо до столу.
Раніше ми розповідали, як з буряків приготувати фантастичну намазку. Її зметуть за секунди зі столу.