Ніхто не здогадається, що це за страва: як приготувати "Шубу" у вигляді ялинкових кульок

Читать на русском
Автор
1594
Така "Шуба" виглядає набагато ефектніше
Така "Шуба" виглядає набагато ефектніше. Фото focus.ua

Усі просто ахнуть від захоплення

Салат "Оселедець під шубою" — страва, без якої не представляється новорічний стіл. Але чи можна його урізноманітнити, щоб не пригощати гостей класичним і таким знайомим варіантом?

Разом із "Фокусом" пропонуємо порадувати гостей знайомою "Шубою", але в іншій подачі — у вигляді ялинкових іграшок. Близькі та друзі навіть спочатку не здогадаються, що це за страва.

Як приготувати "Шубу" у вигляді ялинкових кульок

Інгредієнти на 6 штук:

  • буряк великий – 2 шт.;
  • картопля середнього розміру – 3-4 шт.;
  • морква – 2 шт.;
  • яйця – 2 шт.;
  • невелика цибуля – 1 шт.;
  • філе оселедця – 200 г;
  • майонез – 2 ст. л.;
  • сіль — на смак.

Спосіб приготування:

  1. Яйця відварюємо круто, чистимо і натираємо на дрібній тертці. Цибулю та оселедець дрібно нарізаємо.
  2. Овочі миємо, відварюємо у підсоленій воді або запікаємо у фользі. Даємо охолонути та також натираємо на дрібній тертці.
  3. Віджимаємо буряки від зайвого соку, змішуємо з половиною картоплі, солимо.
  4. Морква, картопля, яйця, цибуля, майонез, сіль та оселедець змішуємо в одному посуді.
  5. На харчову плівку викладаємо ложку буряків і розподіляємо її тонкою кулею. У центр викладаємо суміш із овочів та оселедця.
  6. Акуратно підіймаємо плівку таким чином, щоб буряк повністю закрив собою начинку. Таким чином формуємо всі кульки та відправляємо їх на годину в холодильник.
  7. Коли кульки охолонуть і триматимуть форму, знімаємо з них плівку, прикрашаємо та подаємо на стіл.

А ось буряки для салату можна зварити за 15 хвилин. Завдяки хитрощам "Телеграфа" ви приготуєте страву набагато швидше.