Не можна так робити: яка поширена помилка шкодить вашому смартфону

Читать на русском
Автор
13381
Дайте телефону спокій, коли він заряджається
Дайте телефону спокій, коли він заряджається. Фото Телеграф

Чому краще не використовувати телефон, коли він підключений до зарядного пристрою

Акумулятори в мобільних телефонах мають обмежений термін служби, який залежить від багатьох факторів. Їхній роботі можуть нашкодити не зовсім нешкідливий віброрежим або неправильна температура.

Простий лайфхак, який може продовжити життя акумулятора, полягає в тому, щоб не використовувати телефон під час його заряджання. Про це пише mobile.asda.

Чому не можна користуватися телефоном під час зарядки

Багато хто неусвідомлено робить цю помилку, не розуміючи, як це може вплинути на стан батареї. Під час зарядки вона може перегріватись і, у довгостроковій перспективі, зіпсуватися.

Чи помітили ви, чому дроти для зарядки iPhone та Android часто бувають недостатньо довгими? Це зроблено з метою відучити людей від використання телефонів під час заряджання. Більшість акумуляторів у мобільних пристроях є літій-іонними та мають обмежений ресурс. Одночасне використання та заряджання вимагають від батареї додаткових зусиль, що призводить до її більш швидкого зносу.

Раніше ми писали, як заощадити заряд батареї смартфона за допомогою шпалер. Також "Телеграф" розповідав, яка функція дуже швидко розряджає акумулятор телефону.