Гості будуть в захваті: рецепт салату "Цезар" з креветками
- Автор
- Дата публікації
- Автор
- 2375
![Салат "Цезар" - один з найпопулярніших салатів у світі (зображення створено за допомогою ШІ)](https://telegraf.com.ua/static/storage/thumbs/428x240/7/a7/b7eaa64c-3d372038af7259227d519e2bd9509a77.jpg?v=7879_1)
Ми підкажемо, як зробити правильний салат "Цезар"
Салат "Цезар" — це один з найпопулярніших салатів у світі. Він був придуманий італійським ресторатором Цезарем Кардіні в 1924 році. Спочатку салат подавався як закуска, але з часом він став повноцінною стравою.
Салат "Цезар" складається з листя салату ромен, пармезану, сухарів, яйця, оливкової олії, оцту, часнику та солі. У класичному рецепті салат не містить м'яса, але часто в нього додають креветки, курку або рибу.
Рецепт салату "Цезар" з креветками
Інгредієнти:
- Листя салату ромен — 1 пучок
- Креветки — 200 г
- Пармезан — 50 г
- Сухарі — 50 г
- Яйце — 1 шт.
- Оливкова олія — 2 ст. л.
- Оцет — 1 ст. л.
- Часник — 2 зубчики
- Сіль — за смаком
- Перець — за смаком
Приготування:
- Креветки відварити в підсоленій воді протягом 2-3 хвилин.
- Пармезан нарізати на тонкі пластинки.
- Сухарі підрум'янити на оливковій олії.
- Яйце відварити круто і нарізати кубиками.
- Часник дрібно порубати.
- Листя салату помити і обсушити.
- Зробити заправку для салату. Для цього змішати оливкову олію, оцет, часник, сіль і перець.
- У мисці змішати листя салату, креветки, пармезан, сухарі, яйце і заправку.
- Салат подавати відразу ж.
Лайфхаки
- Для того, щоб креветки були більш соковитими, їх можна відварити в бульйоні з додаванням овочів або спецій.
- Якщо ви не любите часник, то його можна не додавати в заправку.
- Замість пармезану можна використовувати будь-який інший твердий сир.
- Сухарі можна приготувати самостійно або купити готові.
Щоб салат "Цезар" був більш пікантним, можна додати в нього червоний перець, гірчицю або чорний перець горошком.
Салат "Цезар" з креветками — це смачна і ситна страва, яка підійде для будь-якого випадку.
Раніше ми писали, як приготувати ефектний м’ясний салат "Ніжність".