А-ля Наполеон: швидкий торт без випікання

Читать на русском
Автор
18752
Приготувати цей торт набагато простіше (зображення створено за допомогою ШІ)
Приготувати цей торт набагато простіше (зображення створено за допомогою ШІ)

Ми підкажемо, як приготувати лінивий Наполеон

Торт Наполеон — це один із найпопулярніших тортів в Україні. Він складається з шарів листкового тіста, просочених заварним кремом, та присипаний пудрою. Однак, приготувати цей торт не так просто, як може здатися на перший погляд. Листкове тісто потрібно ретельно розкачати, а крем — правильно приготувати.

Якщо ви не любите возитися з листковим тістом або просто не маєте часу на довге приготування, то можете спробувати швидкий торт а-ля Наполеон без випікання. Цей торт не менш смачний, ніж традиційний, але приготувати його набагато простіше.

Інгредієнти:

  • 200 г пісочного печива
  • 500 г вареного згущеного молока
  • 200 г вершкового масла
  • 100 г какао-порошку

Приготування:

  1. Розмеліть пісочне печиво в блендері або кавомолці.
  2. Розтопіть вершкове масло.
  3. Змішайте розтоплене масло, згущене молоко та какао-порошок.
  4. У форму для торта викладіть шар печива, потім шар крему. Повторіть шари.
  5. Поставте торт у холодильник на кілька годин, щоб він добре просочився.

Для більш насиченого смаку торту можна додати до крему трохи коньяку або лікеру.

Альтернативні варіанти

Замість пісочного печива можна використовувати будь-яке інше печиво, наприклад, ванільне, шоколадне або вафельні коржі.

Для крему можна використовувати не тільки згущене молоко, але й інші креми, наприклад, сметанний або масляний.

Швидкий торт а-ля Наполеон — це смачна та проста у приготуванні альтернатива традиційному торту Наполеон. Він ідеально підійде для святкового столу або просто для чаювання.

А якщо ви любите смачну випічку, рекомендуємо також приготувати бюджетний та ефектний кекс на кефірі за рецептом "Телеграфа".