Відставити духовку для цього торта: півгодини — і смакота на столі

Читать на русском
Автор
35096
Рецепт врятує, коли не хочеться поратися на кухні
Рецепт врятує, коли не хочеться поратися на кухні. Фото shuba.life

Прості продукти помахом руки перетворюються на приголомшливий десерт

Якщо ви любите поласувати солодощами, напевно, у вас в закладках є маса найрізноманітніших рецептів. А що робити, якщо не хочеться вмикати духовку та проводити багато часу на кухні?

Тоді вас виручить рецепт лінивого торта без випічки від Shuba. Глазур, заварний крем, арахіс та шоколадне печиво за кілька хвилин за пару хвилин перетворяться на смачний десерт, головне – почекати, коли він застигне. Пробуємо?

Як приготувати торт без випічки з шоколадом та печивом

Інгредієнти на 6 порцій:

  • яйця курячі — 1 шт.;
  • сіль за смаком;
  • цукор — 50 г;
  • цукор ванільний — 10 г;
  • борошно пшеничне — 20 г;
  • крохмаль кукурудзяний — 20 г;
  • молоко 3,2% — 500 мл;
  • масло вершкове 73% — 50 г;
  • шоколадне печиво — 300 г;
  • шоколад молочний — 180 г;
  • вершки 33% — 90 г;
  • арахіс — 90 г.

Спосіб приготування:

  1. Для приготування крему до однорідного стану перемішайте яйця, щіпку солі, цукор, ванільний цукор, борошно та кукурудзяний крохмаль. Розмішуючи отриману масу, влийте в неї молоко та варіть на середньому вогні до загусання. У крем додайте вершкове масло, перемішайте і зніміть з вогню.
  2. У форму викладіть шар печива і вилийте на нього частину гарячого крему, рівномірно розподіліть. Далі з печива, що залишилося, і крему сформуйте таким чином, щоб останнім став крем.
  3. Для приготування шоколадної глазурі нагрійте, але не кип’ятіть вершки. Залийте ними наламаний шоколад та розмішайте до однорідного стану. До глазурі додайте подрібнений арахіс, розмішайте і вилийте на торт.
  4. Залишіть торт остигати за кімнатної температури, потім поставте в холодильник для стабілізації.

Подавайте такий торт з кавою вишуканою кавою за рецептом "Телеграфа". Насолоджуйтесь приємного апетиту.