Такий пляцок ви захочете з'їсти першого січня: неймовірне поєднання горіхів, маку та шоколаду

Читать на русском
Автор
7487
Гарний, оригінальний, смачний торт
Гарний, оригінальний, смачний торт. Фото gazdynja.com

Цей торт здивує смакові рецептори

Після щедрої святкової вечері у новорічну ніч, що може складатися з безлічі салатів та запеченого м'яса "Гармошка", наступного дня часто їсти не хочеться. Проте ближче до обіду ймовірно ви захочете випити з близькими чашечку чаю з чимось смачненьким.

Тортик "Різдвяне диво" стане чудовим доповненням до сімейного чаювання та сподобається близьким. А рецептом з нами поділилися на порталі "Українська ґаздиня".

Як приготувати пляцок "Різдвяне диво"

Інгредієнти:

  • яйця – 2 шт.;
  • цукор – 1 склянка;
  • вершки 18% — 400 г;
  • борошно – 250 г;
  • сода харчова – 2 ч. л.;
  • оцет – 1 ст. л.;
  • мелений мак – 3 ст. л.;
  • какао – 1 ст. л.;
  • волоські горіхи – 50 г

Пудингова маса:

  • молоко – 500 мл;
  • порошок для пудингу;
  • цукор – 4 ст. л.;
  • вершкове масло – 200 г;
  • варення – 4 ст. л.

Спосіб приготування:

  1. Яйця збити з цукром до пишної маси, додати вершки, оцет, а потім змішати з борошном і содою.
  2. Розділити тісто на три частини.
  3. В одну додати пропарений і натертий мак, в іншу – какао, а в третю – подрібнені горіхи.
  4. Окремо випекти коржі у попередньо розігрітій до 180 градусів духовці близько 30 хвилин, до сухої палички.
  5. Зварити пудинг в молоці, охолодити.
  6. Вершкове масло розтерти з цукром в крихту, додати пудинг.
  7. На дно викласти горіховий корж, змастити його джемом, викласти на нього половину пудингової маси, накрити маковим коржем, викласти решту пудингової маси накрити шоколадним коржем.
  8. За бажанням полити торт білим шоколадом.

А якщо ви любите легкі у приготуванні торти, рекомендуємо ознайомитися з рецептом "Наполеона" у склянці. Він готується досить швидко, його можна подати на стіл гостям або взяти як перекус, якщо приготувати у паперовому стакані.