Майже всі так робили та помилялися: чи можна зберігати готову їжу на балконі

Читать на русском
Автор
2435
Відповідаємо на одне з найпопулярніших питань
Відповідаємо на одне з найпопулярніших питань. Фото Колаж "Телеграфу"

Зверніть увагу на ці тонкощі

Взимку, особливо під час свят, не всі продукти можуть вміститися у холодильнику. Багато хто зберігає готову їжу на балконі.

Однак це не найкраще рішення. Разом з Ukr.Media розповімо, чому не варто зберігати їжу на балконі та які нюанси слід врахувати, якщо іншого виходу немає.

Чому не можна зберігати їжу на балконі

На перший погляд, балкон – чудовий варіант для зберігання продуктів. На вулиці мінусова температура, отже, їжа перебуватиме в умовах, як у морозилці. Але насправді не все так просто.

Річ у тому, що на балконі не така стабільна температура, як у холодильнику. Тому продукти постійно "переживатимуть" постійні коливання температури: то відтануть, то підмерзнуть. І тут вони можуть легко зіпсуватися.

Також слід зважати на вплив сонця на продукти. Звичайно, взимку воно не настільки активне, але все ж таки частково прогріває поверхню. Продукти можуть не раз розморожуватись і в результаті можуть швидко зіпсуватися.

Що робити у разі відсутності альтернативи

Якщо місця в холодильнику немає зовсім, тоді доведеться все ж таки виносити їжу на балкон. Але при цьому необхідно врахувати декілька нюансів.

Якщо плануєте виносити їжу на балкон, герметично запакуйте її — так ви захистите від попадання небажаних мікробів. Продукти слід помістити в таке місце, щоб на них не потрапляли сонячні промені. Слідкуйте за погодою та не залишайте продукти на балконі надовго.

Раніше ми розповідали, як правильно зберігати салати. Ці знання вам точно не завадять.