Овочі не будуть гнити: як зберігати картоплю та інші культури взимку

Читать на русском
Автор
1674
Як зберігати картоплю взимку
Як зберігати картоплю взимку. Фото https://meta.ua/

Розповідаємо, які є правила у зберігання овочів взимку

Взимку дуже хочеться свіжих овочів, адже в них найбільше вітамінів. Однак купувати їх у магазинах — не найкращий варіант, а зберігати їх правильно мало хто вміє. Раніше ми вже розповідали, як зберігати яйця свіжими на довше. Тепер поговоримо про овочі взимку.

Експерт зі зберігання продуктів Влатка Лейк поділилися правилами, які допоможуть вашим овочам не гнити взимку. Про це розповіли на unian.

Як та де зберігати овочі взимку

Картопля

Цьому овочеві потрібна хороша вентиляція. Краще не зберігати її в герметичних контейнерах. Оберіть прохолодне, сухе, темне місце. Таке зберігання забезпечить вам свіжі овочі цілу зиму. Волога може викликати гниття.

Шпинат та капуста

Спочатку треба їх вимити і загорнути в паперовий рушник. він вбере зайву вологу. Після того, як овочі повністю висохнуть, помістіть їх в герметичну місткість. Якщо такої немає, зберігати їх треба в сухому місці. Однак потрібно переконатися, що поблизу немає фруктів та овочів, що виділяють етилен.

Брюссельська капуста

Якщо ви зберігаєте окремі паростки, це можна робити в пакеті, в якому вони їх купили. Також можна помістити їх у миску, накривши харчовою плівкою. Слід зробити кілька вентиляційних отворів у мішку та помістіть їх у холодильник. Важливо зберігати їх саме там, бо брюссельська капуста виділяє етилен та чутлива до гниття.

Броколі

Як і брюссельська капуста, броколі також виділяє етилен і дуже чутливий до нього. Тому, щоб вони зберігалися довше, слід загорнути їх у фольгу та помістити в холодильник. Фольга збереже свіжість до місяця.

Цибуля та часник

Їх варто зберігати в прохолодному та сухому місці, що добре провітрюється. Також воно повинно бути, захищене від прямих сонячних променів. Волога, світло та відсутність повітря, що циркулює можуть призвести до появи цвілі.

Раніше "Телеграф" розповідав, як зберігати часник у квартирі. Ми поділилися корисними порадами.