Найголовніше новорічне питання: скільки можна зберігати святкові салати

Читать на русском
Автор
5276
Будьте обережні із новорічними “запасами”
Будьте обережні із новорічними “запасами”. Фото Unian.net

Кожна приготовлена страва має свій термін зберігання

Жоден новорічний стіл не обходиться без різноманітних салатів. Ми готуємо їхню велику кількість і потім доїдаємо ще кілька днів.

Однак салати мають властивість швидко псуватися. Тому разом із Ukr.Media розповімо, як правильно їх зберігати.

Основні правила зберігання новорічних салатів

Слід запам’ятати, що заправлений салат не може зберігатися довго навіть у холодильнику. Тому краще салат та соус змішувати перед вживанням.

Готові страви краще містити у закритому контейнері. При цьому для зберігання не варто використовувати металевий посуд – у такому разі заготівля зіпсується швидше.

Термін зберігання салату також залежить від інгредієнтів. Наприклад, якщо у складі страви мариновані продукти, зберігати їх можна трохи більше 36 годин. Якщо ви приготували салат із риби чи морепродуктів, то вже через 12 годин його їсти не можна. А от якщо салат складається з консервованих овочів або відварених яєць, термін його зберігання не більше 6 годин.

Як довго можна зберігати салат за кімнатної температури

Термін зберігання деяких страв може скінчитися ще під час застілля – все залежить від заправки. Наприклад, якщо у складі салату є сметана, він може простояти на столі трохи більше півгодини. Якщо заправляти салат майонезом, вони простоять на столі до п’яти годин.

Як зрозуміти, що салат зіпсувався

Для початку огляньте салат. Якщо ви помітили вологу, слиз – краще її не вживати. Крім того, зіпсований салат може змінити колір і почати неприємно пахнути.

Раніше ми розповідали, які страви мають стояти на новорічному столі. Зустрічайте Новий рік правильно.