Жоден шматочок не полетить на смітник: як правильно зберігати запечену курку

Читать на русском
Автор
2731
Ці правила важливо знати
Ці правила важливо знати. Фото kharkivnews.click

Вам не доведеться викидати дорогий продукт

Новий рік для більшості з нас – це святковий стіл із неймовірною кількістю найрізноманітніших страв, серед яких і запечена курочка чи індичка. Часто буває, що з’їсти всі частування просто неможливо.

Як правильно зберігати залишки запеченого птаха? На це запитання відповідає Daily Express.

Як правильно зберігати запечене м’ясо птиці

Про свіжість готового м’яса варто подбати одразу після його приготування. Коли страва охолоне, потрібно накрити його фольгою — це вбереже курку від зайвих бактерій.

Звичайно ж, м’ясо, яке повністю охололо, варто прибрати в холодильник. Проте запечена курка — не єдина страва, що приготована перед святами, і часто вона банально не вміщається.

Не варто ризикувати та залишати запечену курку чи індичку на кухні за кімнатної температури. У цьому випадку потрібно розібрати курку або індичку на порції та помістити в контейнери для зберігання харчових продуктів якомога далі від сирого м’яса. Таким чином готове м’ясо може зберігатися до трьох днів.

Якщо м’яса так багато і ви точно не встигнете його з’їсти, частину контейнерів можна перекласти в холодильник. Через деякий час заморожені продукти можна дістати та використовувати для приготування інших страв.

Раніше ми розповідали, що робити із залишками їжі після свят. Ці хитрощі збережуть ваші продукти.