Не викидайте олів’є після новорічної ночі: ось що можна зробити із залишками їжі

Читать на русском
Автор
21612
Ці хитрощі вам точно сподобаються
Ці хитрощі вам точно сподобаються. Фото smachnonews.24tv.ua

Корисні поради, що робити із залишками після новорічних свят

Новий рік для більшості з нас супроводжується святковим столом. Часто кулінари готують стільки різноманітних страв, що з’їсти все новорічної ночі просто неможливо.

Довго зберігати готові страви довго не можна. Саме тому залишки продуктів потрібно якось використовувати, щоб не викидати їх прямо на смітник. Разом з "ТСН" розповімо, що робити з стравами, що залишилися після Нового року.

Що робити із залишками їжі після свят

Роздати нужденним. Останні роки набирає обертів таке поняття як "фудшерінг". В Інтернеті можна знайти регіональні групи, де можна запропонувати свою їжу. До вас приїдуть, заберуть непотрібну їжу та роздадуть її, кому це справді потрібно.

М’ясні нарізки, сири та свіжі овочі спокійно можна заморозити та використовувати їх під час приготування інших страв. Наприклад, сир можна додати до омлету, та якщо з овочів приготувати овочевий суп-пюре.

Якщо їжу герметично запакувати, деякі страви можна з’їсти протягом наступних кількох днів. Герметичне зберігання продовжить життя салатів, гарнірів та головних страв на 2-3 дні.

Із залишків сирної та м’ясної тарілок, оливок, овочів можна приготувати солянку або піцу. Для цього можна використовувати все, що залишилося, у будь-якій пропорції: картопля, м’ясо, маслини, ковбаса різних сортів, помідори, огірки. Просто закиньте продукти в киплячу воду, додайте томатну пасту і залиште на плиті на якийсь час — все, солянка готова. А ось для піци потрібно буде замісити чи купити тісто.

З залишків хліба можна зробити тости чи сухарі. Просто потрібно замочити шматки хліба у суміші з молока та яйця та обсмажити з двох боків – і смачний тост готовий!

Залишки свіжих овочів можна пустити на овочеве рагу. Просто необхідно перець, помідор, моркву, цибулю загасити 20-30 хвилин, додати картоплю та м’ясо – і вам нічого не доведеться викидати.

Раніше ми розповідали, скільки можна зберігати святкові салати. Ці знання вам точно знадобиться.