Від рушників до косметики: які речі потрібно терміново прибрати з ванної

Читать на русском
Автор
2471
Не перетворюйте ванну на комору
Не перетворюйте ванну на комору. Фото Pexels

Зберігайте ці речі в інших кімнатах, щоб захистити від вологи та перепадів температури

Зазвичай ванна кімната являє собою приміщення, в якому крім умивальника та душової кабіни є ще полиці або навіть вбудована шафа. Може здатися, що це чудове місце для зберігання деяких предметів. Але насправді виявляється все не так просто.

Через високу вологість і коливання температури у ванній часто утворюється цвіль. Вона може вразити як поверхні, так і все, що на них перебуває. Тому варто провести ревізію предметів у ванній кімнаті. Це допоможе позбавитися зайвого і врятувати речі від псування.

Про те, які предмети краще прибрати з ванної, пише Marthastewart.

Косметика

Зберігати повсякденну косметику у ванній кімнаті зручно, але найкраще тримати ці продукти у приміщенні з меншою вологістю. Висока вологість може вплинути на текстуру та консистенцію косметичних продуктів, змушуючи їх швидше псуватись. Це особливо стосується крему, пудри та туші.

Крім того, волога може сприяти зростанню бактерій у косметиці, створюючи ризик для вашої шкіри.

Аптечка

Фахівці не рекомендують зберігати у ванній ліки та харчові добавки. Вологість та тепло від прийняття душу можуть зробити ці предмети менш ефективними.

Книги та журнали

Любителям прийняти ванну за читанням варто пам’ятати, що через воду поліграфічна продукція може зіпсуватися. До того ж вона може стати сприятливим місцем для зростання плісняви.

Електроніка

Випадкові бризки води можуть пошкодити не водонепроникну електроніку. Крім того, використання електронних пристроїв поруч із водою збільшує ризик нещасних випадків з електричним струмом.

Запасні станки для гоління

На лезах бритви може з’явитися іржа, яка притупить їх і зробить менш ефективними.

Ювелірні вироби

Через тепло і вологу деякі метали й дорогоцінні камені можуть потьмяніти. До того ж краще, щоб прикраси не контактували з косметичними та хімічними речовинами, які можуть бути у ванній.

Рушники

Намагайтеся не залишати рушники у ванній кімнаті, коли ви ними не користуєтеся. Подібно до книг і журналів, тканина може набувати затхлий запах.

Запасні серветки та туалетний папір

Вплив вологості, коливань температури можуть сприяти псуванню паперових виробів. Якщо ви використовуєте у ванній аерозольні продукти, такі як освіжувачі повітря, лаки для волосся або спреї, що чистять, частинки цих продуктів можуть осідати на паперових виробах, потенційно впливаючи на їх якість і чистоту.

Раніше "Телеграф" розповідав, які кухонні предмети потрібно викинути. Їхній термін служби точно закінчився.