Це потрібно терміново прибрати: які предмети не можна зберігати під раковиною на кухні

Читать на русском
Автор
5502
У шафі під мийкою розміщують відро для сміття і не тільки
У шафі під мийкою розміщують відро для сміття і не тільки. Фото freepik.com

Простір потрібно використовувати з розумом

Кухня — зазвичай не найпросторніша кімната в квартирі. За відсутності комори там зберігається запас продуктів, кухонне начиння, побутова техніка. Будь-який доступний простір використовується з користю. У тому числі місце під раковиною. Але є речі, які категорично не можна там зберігати.

Раніше ми розповідали, як ефективно провести розхламлення на кухні. Тепер розповімо, які предмети потрібно терміново прибрати з-під раковини.

Як правильно використовувати простір під раковиною

У багатьох будинках під кухонною раковиною стоїть відро для сміття. Якщо дозволяє місце, під раковиною можна зберігати скляні банки та іншу тару. Якщо прикріпити невеликі гачки та металеві кошики до дверцят шафи під раковиною, ви також зможете акуратно зберігати текстильні кухонні рушники, прихватки та губки для миття посуду.

Що не можна зберігати під раковиною

Паперові рушники та серветки. Через високу вологість та загрозу протікання труб під раковиною не можна зберігати паперові вироби. В іншому випадку вони можуть зіпсуватися.

Побутову хімію краще переставити в інше місце. Особливо таблетки для посудомийної машини. Виняток можна зробити для рідких засобів для прибирання у щільно закритій пластиковій та скляній тарі.

Побутова техніка, за тією ж причиною, що і пперові серветки, не повинна зберігатися під мийкою. Блендери та мультиварки найкраще зберігати у сухому місці.

Фрукти та овочі. Відмовтеся від ідеї зберігати будь-які продукти харчування під раковиною. Через високу вологість на них може утворитися пліснява і тоді їх доведеться просто викинути.

Раніше "Телеграф" розповідав, які речі категорично не можна зберігати на балконі. Деякі з них становлять небезпеку.