Елементарна помилка може коштувати вам смачної страви: як правильно запікати картоплю

Читать на русском
Автор
2669
Це, мабуть, найпопулярніший гарнір
Це, мабуть, найпопулярніший гарнір. Фото nv.ua

Лайфхаки з приготування картоплі

Ми розповідали, про які деталі варто знати, якщо ви бажаєте приготувати смачне картопляне пюре. Тепер ділимось лайфхаками з приготування запеченої картоплі.

Щоб максимально розкрити смак овочу та задати йому хрумку скоринку, варто знати деякі хитрощі. Розповідаємо про них разом із pixelinform.

Увага на сорт картоплі

Не кожен сорт картоплі підходить для запікання. Якщо ви знаєте, що певна картопля навіть для пюре не розварюється, то вона не підійде і для приготування в духовці.

Попередня підготовка

Навіть якщо ви впевнені, що картопля непогано розварюється, краще її все-таки попередньо приварити. Найкраще відправити овоч у каструлю з киплячою водою буквально на сім хвилин. А потім — одразу злити окріп.

Розмір шматочків

Не варто вибирати картоплю різного розміру. В такому випадку приготувати страву рівномірно смачною буде складно. Це через те, що шматочкам різного розміру потрібен різний час для досягнення готовності.

Також при запіканні картоплі важливу роль відіграють ароматні спеції. Вони — важливий пункт навіть тоді, коли ви смажите картоплю. Ми розповідали, як їх правильно додавати в такому випадку.