Прихована функція захисту від крадіжки даних: де її знайти у смартфоні

Читать на русском
Автор
6601
Вам може допомогти автоматичне скидання налаштувань
Вам може допомогти автоматичне скидання налаштувань. Фото Pixabay

Втрата телефону не повинна наражати на ризик ваші дані

На вашому мобільному телефоні існує безліч прихованих функцій, які можуть залишитися незатребуваними. Одна з цих "таємних" можливостей призначена для запобігання втраті даних з вашого пристрою у разі його потрапляння до рук зловмисників.

Одна зі спеціальних опцій, доступних на пристроях, наприклад Samsung Galaxy, призначена для зменшення ризику несанкціонованого доступу до ваших даних. Маловідома функція Auto Factory Reset може ефективно захистити вашу особисту інформацію у разі крадіжки пристрою, пише makeuseof.

Як працює функція Auto Factory Reset

Її принцип роботи простий: автоматичне скидання настройок на Samsung активується після 20 послідовних неправильних спроб розблокування телефону, будь то пароль, відбиток пальця або розпізнавання обличчя.

Інакше кажучи, ця функція діє як аварійний вимикач. У разі загрози зловмисникам доступу до ваших даних Auto Factory Reset забезпечує видалення всіх даних, включаючи файли та встановлені програми.

Як активувати функцію Auto Factory Reset

Щоб активувати Auto Factory Reset, перейдіть до "Налаштування" > "Екран блокування" > "Налаштування безпечного блокування". Потім введіть пароль та увімкніть "Автоматичне скидання налаштувань".

Важливо! Перш ніж увімкнути цю функцію, необхідно створити резервну копію даних на вашому пристрої для подальшого відновлення.

Раніше ми писали, як врятувати намоклий смартфон. Є 4 способи висушити пристрій.