Такі паролі на телефон можна зламати за кілька секунд: перевірте свій

Читать на русском
Автор
3429
Пароль має бути "хитрим"
Пароль має бути "хитрим". Фото freepik.com

Часто люди вибирають найпростішу комбінацію, щоби не забути її

Смартфон знає безліч інформації про свого власника, тому дуже важливо захистити його від чужого вторгнення. Пароль у вигляді відбитка пальця не можна розглядати як безпечний. Крім того, багато паролів, які встановлюють на телефони, можна зламати за лічені секунди.

Експерти проаналізували 4,3 терабайти паролів, доступних в результаті витоків даних у 2023 році, і склали список найбільш ненадійних, пише сайт компанії NordPass. Злом пароля загрожує крадіжкою не тільки особистих даних, а й грошей.

Люди часто використовують як паролі елементарні комбінації цифр і букв. Тисячі людей встановлюють у якості пароля комбінації 123456, 123456789 або інший ряд цифр послідовно. Також у багатьох по всьому світу встановлені паролі на кшталт Aa123456 або 111111, або abc123 або 888888 (або ряд інших однакових цифр, найчастіше 3, 7, 8 та 9).

За оцінкою експертів, пароль "123456" вважається найбільш ненадійним у світі. Він був розпізнаний у 4 з 5 випадків під час дослідження.

Фахівці радять для забезпечення безпеки вибирати пароль не менше ніж з 20 символів, він повинен включати комбінацію великих і малих літер, цифр та спеціальних символів. Важливо не використовувати легко передбачувану інформацію, наприклад, дні народження, імена або загальні слова.

Стан пароля необхідно регулярно перевіряти. Ще один важливий момент — не варто використовувати ту саму комбінацію як пароль для різних сайтів. Причина очевидна — у цьому випадку одночасно можуть зламати всі ваші облікові записи.

Раніше "Телеграф" розповідав, як встановити пароль на Android. Детальний опис, як проводиться блокування пристрою за допомогою текстового пароля, графічного ключа, PIN-коду та інших способів.