Не економить, а реально "садить" телефон: що ви не так робите з програмами

Читать на русском
Автор
27687
Програми споживають багато енергії смартфона
Програми споживають багато енергії смартфона. Фото Pixabay

Додатки – одні з головних пожирачів енергії

Існує кілька причин швидкої розрядки мобільного телефону, причому однією з основних є програми та додатки. Якщо ви звикли закривати всі програми відразу, акумулятор піддається додатковому навантаженню.

Чи часто ви закриваєте всі програми, що працюють у фоновому режимі на своєму телефоні, з надією поліпшити його продуктивність? Фактично, ця дія може принести більше шкоди, ніж користі, пише makeuseof.

Чому смартфон швидко розряджається

Хоча ручне очищення фонових програм може здатися зручним, воно споживає значну кількість енергії акумулятора вашого смартфона. Помилково вважати, що програми, які працюють у фоновому режимі, уповільнюють пристрій, коли ви їх не активно використовуєте. З усім тим, більшість сучасних смартфонів враховують це і підтримують низький рівень енергоспоживання до тих пір, поки програми не будуть потрібні знову.

Більш доцільно залишити програми працюючими у фоновому режимі, ніж закривати їх примусово. Це знижує споживання енергії для перемикання між активним і фоновим додатками, що забезпечує швидше відновлення роботи з того місця, де ви зупинилися, і знижує загальне навантаження на пристрій.

Раніше ми писали, що потрібно робити зі смартфоном щотижня. Це допоможе гаджету відпочити.