Все про крабові палички: з чого роблять та як обрати якісні

Читать на русском
Автор
45618
Важливо знати, як їх обирати
Важливо знати, як їх обирати. Фото today.ua

Від цього залежить смак новорічних закусок

Ми розповідали, як обрати солодкі мандарини. Тепер ділимось порадою щодо того, як принести з магазину якісні крабові палички.

Крабові палички — це популярний продукт, часто вони стають складовою салатів та закусок. Однак, щоб не зіпсувати страви, важливо правильно підходити до вибору паличок. Ділимось деталями.

З чого складаються крабові палички

Попри свою назву, ні для кого не секрет, що крабові палички не мають жодного відношення до крабів. Їх виготовляють з продукту, який називається сурімі. Це фарш з білої риби, яки подрібнюють та змішують з іншими компонентами, які і балансують смак готових крабових паличок. І от від кількості справжньої риби у складі та якості допоміжних компонентів і залежить смак та якість крабових паличок.

Хороші крабові палички повинні не менше, ніж на 30% складатися з сурімі. Такі палички будуть соковитими та матимуть яскравий смак риби. Загалом, чим більший цей відсоток, тим краще.

Тому перш за все варто звертати увагу на склад. На упаковці повинна бути вказана кількість сурімі. Навіть якщо немає чіткого відсотка, обирайте продукт, де сурімі перша у переліку.

Також варто надавати перевагу вакуумній упаковці. Вона забезпечує герметичність, що допомагає зберегти свіжість продукту. Якщо ви бачите на упаковці чи й під нею кристали льоду — це поганий знак, адже свідчить, що продукт неодноразово заморожували та розморожували.

Дотримуючись цих порад, ви зможете вибрати справді хороші крабові палички. Також ми розповідали про хитрий лайфхак, який допоможе їх нарізати за секунди.