Африканські, турецькі чи іспанські: які мандарини — найсолодші

Читать на русском
Автор
50093
Такі цитруси будуть нереально смачними
Такі цитруси будуть нереально смачними. Фото pexels.com

Розповідаємо, як вибрати солодкі мандарини

У розпалі сезон мандаринів. Ми розповідали, як їх чистити, щоб комфортно їсти. Тепер ділимось порадами щодо вибору цих цитрусів.

У магазинах часто трапляються то кислі, то солодкі фрукти. Разом із порталом "Школа Життя" розповідаємо, як відрізнити найсолодші мандарини.

Зовнішній вигляд

Перш за все, варто оцінити шкірку. Вона повинна бути яскравою, жовтогарячого кольору. Часто це вказує на те, що фрукт стиглий і в ньому багато цукру. Втім, це правило працює не у 100% — кожен сорт має свій колір.

Крім того, смачні цитрусові будуть мати гладку та блискучу шкірку. Якщо вона зморшкувата, має якісь плями чи дефекти – краще проходити повз.

Вага

Наступне, на що варто орієнтуватись, це на вагу плодів. Достатньо взяти по одному мандарину у руки — той, що здається важчим, найвірогідніше буде соковитішим і солодшим.

Запах

Перед тим, як покласти плоди в пакет, понюхайте їх. Стиглий смачний мандарин буде мати яскравий аромат цитруса. Якщо запаху немає, або він неприємний, мандарин недостиг або й взагалі зіпсувався.

Країна

Не менш важливо враховувати і країну походження цитрусових. Найчастіше до України вони потрапляють з Іспанії, ПАР, Туреччини, Грузії та Марокко.

Найсолодшими вважаються саме іспанські мандарини. Вони мають яскравий насичений колір. Плоди переважно середнього розміру, з пористою шкіркою. "Іспанці" мають суттєвий мінус – занадто багато кісточок.

Солодкими та соковитими будуть марокканські мандарини. Вони мають рівну і тоненьку темно-жовтогарячу шкірку. Плоди дрібні, а посередині у цитруса вм’ятина. А ще у них зовсім немає кісточок

Турецькі ж мандарини часто бувають кислими. З них не вийде зварити особливо ароматного конфітюру — для цього варто обирати солодші сорти.