До куті, пирогів та солодощів: простий спосіб заварювання найсмачнішої макової начинки

Читать на русском
Автор
12807
Універсальний рецепт для начинок та додатків
Універсальний рецепт для начинок та додатків. Фото shuba.life

Збережіть собі цей спосіб до Різдва

Мак — не лише компонент багатьох українських страв. Він є одним із трьох головних інгредієнтів різдвяної куті, крім нього в цьому переліку ще пшениця і мед.

Але щоб мак явив свій особливий смак, його треба правильно підготувати. На порталі SHUBA розповіли, як заварити мак. Продукт, підготовлений таким чином, підходить для приготування куті, пирогів, млинців тощо.

Мак для куті по селах досі деінде розтирають в макітрі за допомогою макогона. Сучасні кулінари використовують кавомолку чи блендер. Який би спосіб ви не обрали, мак треба розтирати, поки він не побіліє.

Так зернята розкриються, виділиться макове молочко. Начинка буде набагато смачнішою та ароматнішою. Щоб це сталося, мак необхідно додатково заварити. Знадобиться, власне, мак та молоко. Якщо страва планується пісна, молоко можна замінити водою.

Інгредієнти:

  • Мак — 150 г
  • Молоко — 300 мл

Спосіб приготування:

  1. Сухий мак мелемо на кавомолці або у блендері. Перекладаємо його в каструлю з товстим дном.
  2. Заливаємо молоком (можна водою). Доводимо до кипіння.
  3. Варимо мак на маленькому вогні, постійно помішуючи, до википання всієї рідини. Це займе приблизно 10-15 хвилин.
  4. Після того, як мак проварився, накриваємо кришкою і даємо йому охолонути. Потім можна додавати інші інгредієнти.

Додаємо те, що робить з маку начинку, наприклад, масло, звичайний та ванільний цукор тощо. Так можна зварити мак для особливо смачного Різдвяного калача.