Як не зламати зарядку для свого смартфона: кілька корисних порад

Читать на русском
Автор
12678
Згинання кабеля призведе до зламів та пошкоджень
Згинання кабеля призведе до зламів та пошкоджень. Фото Відкриті джерела

Зарядка для телефону прослужить значно довше, якщо користуватися цими нескладними порадами

Зарядні кабелі – це річ, без якої зарядити наші смартфони майже неможливо. Вони коштують копійки, але краще стежити за їхнім станом, тому що через несправний кабель може призвести до знищення пристрою. Не кажучи вже про те, що зламаний у деякий момент кабель не дасть зарядити телефон – як водиться, коли зарядка буде потрібна, як ніколи.

Як подовжити життя своєму кабелю? По-перше, не варто згинати його – хоча будь-які дроти доволі гнучкі, кабелі не пристосовані до згинання, тим паче постійного. Постійні перекручування, заломи та вузлики на кабелі своїм наслідком можуть мати те, що кабель зіпсується.

Потрібно дивитися, щоб не було пошкоджено невелику ділянку біля роз'єму для живлення. Там знаходиться поєднання м'якої та жорсткої частини кабеля, тому саме в цьому місці найчастіше відбувається критичний для функціоналу злам.

Також варто розуміти, що кабель може зламатися через вплив хімічних процесів – зокрема сонячних променів, контакту з кислотами та жирами, у тому числі косметичними та природними (жирні руки, так). Матеріал кабелю втрачає еластичність, дубіє, стає більш ламким та врешті-решт руйнується.

Категорично не можна різко та сильно тягнути за кабель, або допускати, щоб пристрій висів на ньому. Є великий шанс пошкодити роз'єм. Також обидва варіанти створюють критичне навантаження на вразливі точки дроту, тож може статися злам або взагалі розрив.

Також експерти радять в жодному разі не намагатися полагодити вже пошкоджений кабель. Якщо дроти вже надламані, зарядка буде працювати погано, спроби ремонту за допомогою ізоляційної стрічки, термоусадки, скотчу не тільки не виправлять ситуацію – через пошкоджений кабель може згоріти смартфон.

Раніше "Телеграф" розповідав про те, чи можна користуватися телефоном під час зарядки. Експерти дали кілька порад власникам гаджетів.