Чи можна грати на телефоні під час заряджання? Відповідь геймерам і не лише

Читать на русском
Автор
31494
Коли телефон стоїть на зарядці, його не можна перевантажувати
Коли телефон стоїть на зарядці, його не можна перевантажувати. Фото Ілюстративне фото

Звичайні дії можуть пошкодити телефон

Користувачів гаджетів завжди попереджають, що коли телефон заряджається, його краще не використовувати. Однак мало хто знає, чому радять утриматись від цього.

На порталі Hihonor розповіли, чи правда користуватися смартфоном під час заряджання небезпечно. Власникам гаджетів розповіли, як може змінитися робота телефону після таких дій.

За словами експертів, загалом немає ніякої небезпеки, яка може виникнути в результаті використання телефону під час зарядки, особливо для сучасних смартфонів. Вони вже сконструйовані належним чином для використання під час заряджання, забезпечуючи відповідний захист акумулятора та запобігаючи перегріву телефону.

Але більшість виробників смартфонів все одно попереджають власників телефонів про те, що краще так не робити, і ось чому:

  • Уповільнюється процес заряджання, оскільки зарядні пристрої для смартфонів працюють при постійному електричному струмі, забезпечуючи телефон живленням. А коли смартфон використовується в цей момент, більша частина енергії витрачатиметься на запущені процеси, а не на зарядку.
  • Висока температура телефону — ще одна шкода, особливо у дуже спекотну погоду. Загалом температура телефону підвищується при використанні різних ігор та програм, але це нагрівання може збільшитися вдвічі, якщо користуватися телефоном під час заряджання. Це впливає на електричні ланцюги та мікросхеми всередині телефону, і зрештою ці деталі можуть пошкодитися, що призведе до несправності телефону.
  • Якщо телефон використовується під час зарядки в авто, йому теж загрожує перегрів, адже на нього можуть потрапляти сонячні промені. У такому разі телефон видасть повідомлення про перегрівання і заряджання потрібно буде негайно припинити, доки його температура не стабілізується.
  • Пошкодження кабелю або порту заряджання в телефоні — ще одна проблема, яка особливо часто зустрічається серед геймерів, оскільки порт зарядки або динамік у телефоні пошкоджуються внаслідок натискання та переміщення.

Ризики збільшуються, якщо заряджається неоригінальний зарядний пристрій. Тому власникам гаджетів радять не чіпати гаджет, коли той заряджається.

Раніше "Телеграф" розповідав про те, як зарядити телефон у незручному місці. Топ п’ять перевірених методів.