Швидкий, як ракета: як налаштування WiFi зробить телефон "реактивним"

Читать на русском
Автор
1584
Поради, які пришвидшать завантаження Новина оновлена 22 грудня 2023, 10:42
Поради, які пришвидшать завантаження. Фото Freepik

Опція "Якість обслуговування" доступна на багатьох маршрутизаторах WiFi

Миттєво зарядити телефон можна, скориставшись базовими правилами. А дуже простий лайфхак здатний пришвидшити інтернет для телефона та інших пристроїв, якими ви користуєтесь щодня.

Особисто бігти до експертів не доведеться, варто змінити лише одне елементарне налаштування, яке полегшить життя вашому телефону та іншим пристроям, про це пише видання The Sun. Кім Командо пояснила, які важливі опції ми часто обходимо десятою дорогою.

Опція "Якість обслуговування" (QoS), яка є на багатьох маршрутизаторах WiFi, часто залишається поза увагою.

Це налаштування дає змогу прослідкувати, скільки пропускної здатності відводиться пристрою, підключеному до мережі.

Кім наголосила, що люди часто жаліються на швидкість інтернету в буферизації YouTube або ж говорять про падіння якості Netflix. "Головним винуватцем часто є "армія" гаджетів, що заважають вашому Wi-Fi", – підкреслила Кім.

Роуер
Правильно налаштуйте роутер

Кім порадила отримати доступ до надання QoS та додала: "Якщо ви хочете встановити пріоритет свого смарт-телевізора, це не означає, що оновлення Windows чи інший функціонал повністю зависнуть. Інші гаджети працюватимуть, але набагато повільніше".

За словами експерти, варто зайти у налаштування пристрою та налаштувати параметри в розділі "Advanced", наприклад "Preferred activities" або "Device Priority".

Раніше "Телеграф" писав, чому не можна заряджати смартфон до 100%. Також ми розповідали, як правильно заряджати мобільний телефон.