Не допускайте 100%: цю помилку робив кожен під час зарядки смартфона

Читать на русском
Автор
3892
Залишати телефон у розетці надто довго не варто
Залишати телефон у розетці надто довго не варто. Фото Pixabay

Це може призвести до наслідків для мобільного пристрою

Термін служби батареї мобільного телефону залежить не тільки від якості та відповідності зарядного пристрою, але також від методів заряджання смартфона. Багато хто з нас припускаються помилок, що може негативно позначитися на стані гаджета. Проте експерти також не рекомендують "перезаряджати" батарею.

Не рекомендується залишати телефон підключеним до розетки, коли він повністю заряджений до 100%. За даними видання Best Life, постійне підключення смартфона до мережі після досягнення повної зарядки може негативно позначитися на його стані, що часто не усвідомлюється користувачами.

Чому не можна "перезаряджати" смартфон

Іноді підзарядка телефону може здатися гарною ідеєю, але постійне підключення пристрою до зарядки після досягнення максимального заряду 100% не призведе до збереження цього рівня заряду протягом тривалого часу. Швидше за все, це зменшить ефективність батареї.

Крім того, якщо телефон залишається підключеним до зарядки при досягненні 100%, деякі іонно-літієві батареї можуть перегріватись, що потенційно знижує їхню здатність утримувати заряд у майбутньому.

Раніше ми писали, що не можна робити з мобільним телефоном. Існує три заборони, які шкодять не лише батареї пристрою.