Ваш улюблений смартфон "помре", якщо будете продовжувати робити це

Читать на русском
Автор
3920
Розряджайте смартфон грамотно
Розряджайте смартфон грамотно. Фото Pixabay

Ось чому не варто щоразу доводити гаджет до 0%

Не слід чекати повного розряду мобільного телефону перед підключенням до заряджання. Це звичка, яка може негативно вплинути на стан батареї.

Постійне розрядження смартфона до 0% прискорює зношування батареї, пише pcmag. Найкраще уникати використання телефону до повного розряду. Бажано стежити за рівнем заряду акумулятора та підключати пристрій до заряджання до досягнення мінімального рівня. В іншому випадку термін служби батареї скоротиться.

Як потрібно заряджати смартфон

Щоб оптимально заряджати смартфон, підключайте його до зарядки, коли рівень заряду знаходиться в діапазоні від 30% до 40%, навіть якщо пристрій не маячить до підключення. Також рекомендується переривати зарядку при досягненні рівня заряду від 80% до 90%, щоб уникнути надмірного навантаження на акумулятор. Збереження рівня заряду між 30% та 80% допоможе збільшити термін служби батареї.

Раніше ми розповідали, чим мороз небезпечний для мобільного телефону. Все через вбудовані літій-іонні акумулятори сучасних смартфонів. Також ми писали, чому можна переривати зарядку смартфона.