Як правильно доглядати за світлим зимовим одягом: декілька порад

Читать на русском
Автор
9814
Світлий верхній одяг набирає популярності
Світлий верхній одяг набирає популярності. Фото Depositphotos

Постійно прати не доведеться

Обравши світлий зимовий одяг, постає питання, як правильно за ним доглядати, аби зберегти охайний вид. Прості, на перший погляд, правила можуть значно полегшити життя.

Низку порад зібрав для вас "Телеграф". Приділіть увагу і тому, що у "не сезон" верхній одяг варто зберігати чистим у спеціальному чохлі у шафі.

Базове правило — обирати пуховики, які мають екопросочення, що відштовхує воду, а тому більша частина забруднень просто стікає з таких курток. Також їх легко почистити вологою серветкою чи губкою, або промити під легким струменем води. Проте, якщо такого просочення немає, то використовуйте спеціальні водовідштовхувальні спреї, або рідини.

Прати світлу куртку намагайтесь лише тоді, коли відтерти пляму не вийшло, або якщо масштаб забруднень — чималий. А при пранні суворо дотримуйтесь рекомендацій на етикетці. Краще не кладіть нічого, окрім самого пуховика чи пальто у пральну машину, або додайте обʼєму чистим білим рушником.

Маленькі плями можете прибрати вологими серветками або водою, а от забруднення від косметики — міцелярною водою. У деяких випадках допомагає також антисептик, адже може містити спирт.

Також сушіть куртку правильно. Та після того, як прийшли з вулиці, якщо там був дощ чи сніг, просушіть пуховик або пальто. Зокрема, не вішайте куртку на батарею або біля джерел тепла, щоб прискорити сушіння. Краще повісити пуховик на плічках у провітрюваному приміщенні, попередньо розподіливши пух вручну. Кишені та подвійні елементи варто вивернути.

Ба більше, після сильного снігопаду або дощу покладіть пуховик або пальто на рушник із махрової тканини. Воно швидко вбере зайву вологу.

Раніше "Телеграф" писав, що наповнювач подушки, будь то пух, синтепон або холлофайбер, з часом може накопичуватися в грудки, що робить її поверхню менш м’якою та приємною на дотик. Проблему легко вирішити, використовуючи лише кілька тенісних м’ячиків і шкарпетку.