Не кашею єдиною: ароматна курочка з гарбузом за 15 хвилин

Читать на русском
Автор
3803
Курка запечена з гарбузом сподобається усім
Курка запечена з гарбузом сподобається усім. Фото gazdynja.com

Куряче м'ясо чудово поєднується з гарбузом

Багато людей звикли їсти гарбуз у вигляді молочної каші. Однак цей овоч чудово поєднується з солоними продуктами, зокрема і з м'ясом курки.

Якщо приготувати курочку з гарбузом, то вона вийде м'якою та з незвичайним присмаком. А рецептом з нами поділилися на порталі "Українська ґаздиня".

Як приготувати курку з гарбузом

Інгредієнти:

  • тушка курки — 1 шт.;
  • гарбуз — 1 кг;
  • масло вершкове;
  • олія;
  • часник — 5 зуб.;
  • гілочка розмарину;
  • оливкова олія;
  • сушений розмарин;
  • гірчиця;
  • перець мелений;
  • сіль.

Спосіб приготування:

  1. Курку розрізати на шматочки, помити, просушити паперовими рушниками, відбити.
  2. М'ясо посолити, поперчити, додати улюблені спеції, залишити промаринуватися.
  3. Гарбуз нарізати кільцями, зробити отвори, викласти на деко застелене пергаментом.
  4. Посолити, поперчити, змастити оливковою олією, посипати розмарином.
  5. Сковороду змастити вершковим маслом, додати трохи олії, часник та гілочку розмарину.
  6. Зверху викласти курку, обсмажити на середньому вогні до золотистого кольору.
  7. Викласти м'ясо на гарбуз, зверху натерти гірчицею. Накрити м'ясо змоченим у вод пергаментом.
  8. Запікати у попередньо розігрітій до 200 градусів духовці близько 60 хвилин.

А якщо ви любите гарбуз, рекомендуємо також приготувати салат з цим овочем. Його спокійно можна подавати й на обід, і на вечерю, і навіть на святковий стіл — у страви виразний вигляд та вишуканий смак.