Не кашею єдиною: ароматна курочка з гарбузом за 15 хвилин
- Автор
- Дата публікації
Читать на русском
- Автор
- 3784
Куряче м'ясо чудово поєднується з гарбузом
Багато людей звикли їсти гарбуз у вигляді молочної каші. Однак цей овоч чудово поєднується з солоними продуктами, зокрема і з м'ясом курки.
Якщо приготувати курочку з гарбузом, то вона вийде м'якою та з незвичайним присмаком. А рецептом з нами поділилися на порталі "Українська ґаздиня".
Як приготувати курку з гарбузом
Інгредієнти:
- тушка курки — 1 шт.;
- гарбуз — 1 кг;
- масло вершкове;
- олія;
- часник — 5 зуб.;
- гілочка розмарину;
- оливкова олія;
- сушений розмарин;
- гірчиця;
- перець мелений;
- сіль.
Спосіб приготування:
- Курку розрізати на шматочки, помити, просушити паперовими рушниками, відбити.
- М'ясо посолити, поперчити, додати улюблені спеції, залишити промаринуватися.
- Гарбуз нарізати кільцями, зробити отвори, викласти на деко застелене пергаментом.
- Посолити, поперчити, змастити оливковою олією, посипати розмарином.
- Сковороду змастити вершковим маслом, додати трохи олії, часник та гілочку розмарину.
- Зверху викласти курку, обсмажити на середньому вогні до золотистого кольору.
- Викласти м'ясо на гарбуз, зверху натерти гірчицею. Накрити м'ясо змоченим у вод пергаментом.
- Запікати у попередньо розігрітій до 200 градусів духовці близько 60 хвилин.
А якщо ви любите гарбуз, рекомендуємо також приготувати салат з цим овочем. Його спокійно можна подавати й на обід, і на вечерю, і навіть на святковий стіл — у страви виразний вигляд та вишуканий смак.