У кілька рухів: як почистити креветки до закуски, щоб не зіпсувати апетит гостям

Читать на русском
Автор
2282
Правильний метод чищення креветок
Правильний метод чищення креветок. Фото Сегодня

Збережіть цей спосіб для святкових закусок

Ми ділились рецептом смачної закуски з креветками. Тепер розповідаємо, як цей продукт правильно чистити.

Нічого складного в очищенні креветок немає, але цей процес потребує певних навичок і знання деталей. Інакше він може зайняти надзвичайно багато часу, а креветки будуть почищені неякісно. Ділимось покроковою інструкцією, яка допоможе вам навчитись швидко та легко чистити креветки.

Як чистити креветки

Перш за все, чим крупніші креветки, тим вони смачніші і тим їх простіше чистити. Завдання полягає у тому, щоб звільнити креветку від панциря, а також дістати з її спинки кишку. Багато хто пропускає останній етап, і дарма — мало хто захоче знайти в своїй закусці чи салаті креветку, яка, вибачте, нафарширована екскрементами.

Перш за все, беремо креветку та розрізаємо її гострим ножем вздовж спини. Руками відділяємо пластинки креветки від голови до хвоста. Ножем відрізаємо або просто руками відриваємо голову.

Ноги креветки беремо в пучок та відриваємо. Щоб видалити у креветки стравохід, беремо гострий ніж. Обережно, плавним рухом, не сильно заглиблюючись, робимо надріз по спині. Злегка розсуваємо м’ясо та обережно дістаємо стравохід пальцями або ножем.

Промиваємо очищені креветки у воді. Легенько просушуємо їх паперовим рушником. Креветки готові до подальшого приготування. Також ми ділились хитрим способом, який допоможе нарізати крабові палички за секунду.