Новорічна ялинка простоїть довше та не осиплеться: допоможе трюк із монетами

Читать на русском
Автор
2087
Натуральна ялинка Новина оновлена 16 грудня 2023, 22:21
Натуральна ялинка. Фото Pexels

Хвоя буде на гілках, а не на підлозі

Живі ялинки користуються популярністю у новорічні свята. Вони мають гарний вигляд, приємний аромат і створюють атмосферу затишку та радості. Але при цьому вони мають істотний недолік.

Людям, які вирішили принести в будинок на свята живу ялинку, слід враховувати, що рано чи пізно вона почне втрачати хвою, яка забруднюватиме підлогу і все доведеться прибирати.

Відомо, що чим довше ялинка прикрашає кімнату, тим більше вона втрачає хвоїнок. На щастя, цій проблемі частково запобігти за допомогою підручних засобів.

Чому ялинка втрачає хвою

Втрата голок – норма для живої ялинки. Коли дерево зрубують, у ньому починають відбуватися гнильні процеси, і саме вони викликають обсипання хвої. Щоб довго милуватися прикрашеною ялинкою, потрібно подбати про кілька речей:

  • встановити у кімнаті з новорічним деревом нижчу температуру;
  • забезпечити ялинці доступ свіжого повітря;
  • помістити рослину на значній відстані від радіатора чи інших джерел тепла;
  • забезпечити дереву необмежений доступ до води (ялинку варто помістити в металеву підставку, обладнану ємністю для рідини).

Трюк із монетами

Крім рекомендацій, які неодмінно зупинять процеси гниття, а отже, і осипання хвої, варто спробувати надійне рішення з монетами. У ємність із водою киньте мідні монети будь-якого номіналу. Мідь має бактерицидну дію і вбиває всі небажані мікроорганізми. Використання цього методу, безумовно, зменшить кількість голок, що злітають з ялинки.

Раніше "Телеграф" розповідав, який засіб допоможе відлякати кота від новорічної ялинки. Запах цього засобу точно відіб’є у тварини плани атакувати дерево.