Де не можна ставити ялинку в будинку: 5 місць, яких варто уникати

Читать на русском
Автор
1670
Ялинка є головним атрибутом Нового року (зображення створено за допомогою ШІ)
Ялинка є головним атрибутом Нового року (зображення створено за допомогою ШІ)

Щоб новорічна ялинка простояла довго, варто знати, куди варто її ставити

Новий рік — це час свят і веселощів. І, звичайно ж, не обходиться без традиційної новорічної ялинки. Однак, при виборі місця для ялинки в будинку слід враховувати деякі фактори, щоб не пошкодити ялинку

Біля батареї або іншого джерела тепла

Ялинка — це живий організм, який потребує свіжого повітря і вологи. Якщо поставити ялинку біля батареї або іншого джерела тепла, вона швидко висохне і зів'яне. Крім того, через високу температуру може виникнути пожежонебезпечна ситуація.

Під вікном

Якщо поставити ялинку під вікном, вона буде постійно піддаватися впливу прямих сонячних променів. Це може призвести до того, що ялинка пожовкне і втратить свою декоративність. Крім того, сонце може нагріти ялинові голки.

В центрі кімнати

Якщо поставити ялинку в центрі кімнати, вона буде заважати пересуванню і може стати причиною травм. Крім того, ялинові голки можуть падати на підлогу і створювати незручності.

Біля телевізора або інших електроприладів

Ялинкові голки можуть легко загорітися від відкритого вогню. Тому не варто ставити ялинку біля телевізора або інших електроприладів, які можуть стати джерелом загоряння.

Біля дітей та тварин

Ялинка — це прикраса, яка може бути небезпечною для дітей та тварин. Маленькі діти можуть випадково проковтнути ялинову голку, що може призвести до травми. Тварини можуть погризти ялинові гілки і пошкодити ялинку.

Якщо ви все ж таки вирішили поставити ялинку біля батареї або іншого джерела тепла, ви можете вжити заходів безпеки. Наприклад, можна поставити ялинку на піддон, який заповнений водою. Це допоможе підтримувати вологість повітря навколо ялинки. Також можна використовувати спеціальні ялинні спреї, які захищають ялинові голки від вигоряння.

При виборі місця для ялинки важливо враховувати розмір ялинки і розміри кімнати. Ялина не повинна заважати пересуванню і створювати незручності. Також важливо, щоб ялинці було достатньо місця.

Нагадаємо, Телеграф вже писав, як обрати ідеальну ялинку. Також, ми розповідали, куди не варто ставити ялику.