Все залежить від послідовності: як правильно варити глінтвейн, щоб не "вбити" смак напою

Читать на русском
Автор
1324
Усі тонкощі приготування глінтвейну
Усі тонкощі приготування глінтвейну. Фото pinterest.com

Секрет полягає у тому, щоб не додавати все вино одразу

Ми ділились рецептом ароматного глінтвейну. Тепер розповідаємо про тонкощі приготування цього благородного напою.

Про них розповіли в інстаграм-акаунті про алкоголь drink_easy секрет полягає у тому, щоб не додавати одразу всю пляшку вина.

Спочатку наливаємо у каструлю сік апельсину та трохи червоного вина. Туди ж відправляємо цедру цитрусових і прянощі. Класичний набір складає касію, бодян, кардамон та гвоздику.

І все це треба проварити кілька хвилин — щоб зібрати основний смак. Після цього суміш повинна охолонути, настоятися.

Вже після цього вливаємо пляшку вина. Експерт радить обрати сухе або напівсухе вино, і розраховувати солодкість рецепта. Вино краще брати середньої цінової категорії — не огидне, але і лити особливо дороге сенсу немає, адже частину смаку все одно заб’ють спеції.

Одразу після того, як влили вино, до смаку кладемо мед, додаємо апельсин та яблуко. Все перемішуємо.

Після цього залишилось лише нагріти до перших бульбашок. Це десь 70-80 градусів за цельсієм. Вино в жодному разі не повинно кипіти.

Такий глінтвейн виходить особливо ароматним та п’янким. Також ми ділились рецептом смачного какао.